Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

ostatnio wypaliła mi się żarówka podświetlająca lewą część zegarów w BMW.

Przeszukałem troszkę i nasze forum i inne fora, niestety nigdzie nie znalazłem fotoporady lub porady jak wyjąć zegary aby wymienić w nich żarówki.

Ponad to pytanko dotyczące rodzaju żarówek jakie trzeba zakupić do wymiany...

- Bóg stworzył BMW bo wie co dobre.

- A pozostałe samochody?!

- Bo wie co to poczucie humoru :D

BMW E36 318ti Compact z silnikiem M44B19 w kolorze "Magnetic Blau"... mrrr... ;)

http://www.motostat.pl/user_images/31525/icon3.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeszukałem troszkę i nasze forum i inne fora, niestety nigdzie nie znalazłem fotoporady lub porady jak wyjąć zegary aby wymienić w nich żarówki.

A wystrczy popatrzeć przez chwilę na zegary i już sie wie, że trzeba dwie śruby odkrećic :) Poza tym, raczej trzeba zdjąć kiere. Powodzenia ...

Opublikowano
ja niedawno wymieniałem zaróżowi :D prosta sprawa a jak nie masz poduchy to już prościzna odkręcasz dwie śrubki przy zegarach potem podważasz lekko śrubokrętem od góry zegary bo jeszcze są zaciśnięte (przynajmniej u mnie tak było :D) i po odkręceniu samych śrub nie wyjdzie luzem :D Kierownice ja musiałem odkręcić przymusowo inaczej nie dało rady chyba ze ma się regulację kierownicy to może się da nie wiem...potem odpinamy 3 kostki od zegarów i mamy wyjęte zegary:)) a żarówki to już chyba nie muszę pisać jak wymienić :D