Skocz do zawartości

E36 318is coupe Szyby działają tylko przy otwartych drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem w zimę coś się stało że po zamknięciu drzwi nie działają szyby a po włączeniu zapłonu nie gaśnie lampka i szyby nadal nie działają.

Czujnik zamknięcia drzwi w zamku raczej działa bo obie szyby po otwarciu drzwi uchylają się i po zamknięciu domykają,

tak samo lampka zapala się po otwarciu drzwi.

Bezpieczniki wyglądają na dobre. Bezpiecznik nr. 14 sprawny bo po wyjęciu szyby w ogóle nie działają,

może jeszcze jakiś jest za to odpowiedzialny, ale wszystkie wyglądają na dobre no chyba że jest w desce jakiś ukryty tak jak od radia po kierownicą.

Szyberdach też nie działa a od roku raz działał raz nie, przy otwartych drzwiach szyby działają.

Może to pomocne ale stało się to jak przepalił się dezaktywowany alarm odcinający pompę paliwa. Szyby wydaje mi się że w tedy działały ale nie jestem pewien, odpaliłem dopiero jak pociągnąłem kabel z akumulatora na pompę i do elektryka. Poczyścił styki od pompy i wyciął alarm z wiązki od pompy. Może spalił się jakiś sterownik bo cały czas włączałem zapłon i wyłączałem.

Opublikowano
Miałeś alarm z domykaniem szyb? Moze korzystal on z instalacji elektrycznej szyb i po jego zdezaktywowaniu czy usunieciu instalacja szyb nie zostala przywrocona do stanu pierwotnego
Opublikowano

Nie wiem bo był sprowadzony z tym alarmem. Alarm był wyłączony kluczykiem na syrenie. Z samochodem nie było pilotów tylko ten kluczyk do wyłączenia go. Cały czas przez 3 lata jeździłem z dezaktywowanym alarmem aż się coś w nim przypaliło i na dobre rozłączyła się pompa paliwa.

Może macie jakieś schematy do tych szyb to posprawdzać czy może gdzieś prądu niema.

Coupe jest z 1993r. z maja i od kupna jak się przytrzymywało kluczyk na zamknięcie to szyby i szyberdach się nie zamykały czyli niema komfortu