Skocz do zawartości

Problemy z zasilaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam BMW 320dt z 2007r. Mam problem z zasilaniem. Po podłączeniu do kompa wyświetliły się błędy: C0BF3, C0A56, C0661 oraz B131D. Czy Ktoś potrafił by mi pomóc z opisem tych błędów, lub pokierował gdzie można coś o tych błędach poczytać. Może Ktoś miał tego typu błędu w swoim aucie i może mi pomóc w diagnozie. Objawy to gaśnie zasilanie w samochodzie, tak gdyby akumulator był wyładowany ale po usunięciu błędu wszystko wraca do normy. Nie działa również automat od haka holowniczego, po sprawdzeniu brak napięcia na kablu. No i ostatni feler automat zwalniający roletę przestał działać. Wszystkie usterki wystąpiły tego samego dnia. Będę wdzięczny za wszelkiego rodzaju pomoc.
Opublikowano

to sa błędy z inpy ? najlepiej jakbys podal w formacie obd 2

czyli PXXXX tam oprócz numeru tez powinienes miec opis

ew jak masz blisko zapraszam do Białegostoku

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za informację odnośnie rodzaju tych błędów widocznie muszę podpiąć go pod kompa z innym oprogramowaniem. Wielkie dzięki za ofertę pomocy, ale niestety do Białegostoku mam spory kawałek.
Opublikowano

Możliwe ze woda gdzieś ci naleciała do tego mechanizmu haka i zwarcie robi

sprawdź w rozpisce bezpieczników które sa od haka i tej rolety wyjmij i sprawdź czy problemy dalej występują

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak byś uzupełnił profil tak jak stoi w regulaminie forum to byśmy wiedzieli skąd jesteś i wtedy może któryś z kolegów zaoferował by swoją pomoc a tak ....
Krzysztof
Opublikowano
  • Autor
Sorki za brak uzupełnień. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, są dobre. Nie działają: automat rolety, automat haka, podświetlenie bagażnika w słupkach bocznych oraz w klapie, spryskiwacz tylnej szyby i tylna wycieraczka. Dodatkowo wyświetlany jest komunikat, że tylna klapa jest otwarta. Podpowiedziano mi że mogą to być przewody znajdując się przy zawiasach klapy bagażnika i to sprawdzę na początku. Będę wdzięczny za inne podpowiedzi za inne podpowiedzi. Oczywiście jeśli dojdę co jest nie tak napiszę na forum.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Powodem problemów okazało się przepalenie przekaźników w obu zamkach tylnej klapy. Po wymianie wszystko śmiga jak przedtem.