Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo

mam mały problem

e91 320D z 2006 roczku ostatnie nr vin ky16412

mam skórzana kierownice wielofunkcyjną (Skórzana kierow. wielofunk./pod.pow. wg realoem) i guziki po prawej stronie nie działają (gwiazdka, romb i strzałki), te po lewej (głośność, wybieranie głosowe i telefonik) działają, podświetlenie jest w obu sprawne

byłem u machera z pewnego zakładu (przy okazji robiłem kilka innych drobnostek) i powiedział mi, że nie ma możliwości zamówienia samych knefli z kierownicy, i musiałbym zamawiać praktycznie całą kierownicę... co mi się nie uśmiecha bo moja jest w bardzo dobrym stanie

miał ktoś kiedyś problem z tymi kneflami?? jak tak to jak to załatwić?

poszukać takiej samej kierownicy na aledrogo może być zajechana byle guziki były sprawne i przełożyć same knefle ??

na realoem znalazłem takie cuś http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU31&mospid=48831&btnr=32_1592&hg=32&fg=95 ale nie widzę nigdzie numeru części...

a chodzi mi dokładnie o te dwa kawałki z kneflami

za pomoc z góry dziękuje :)

Potrzebujesz coś do akwarium słodkowodnego lub morskiego ? pisz na pw :)

Serwis, zakładanie, projektowanie - akwarystyka słodko i słonowodna

Opublikowano

przeciez samo z siebie wychodzi na to ze mozna dokupic same przyciski,twoj czarodziej nie zna sie na czarach,jedz do najblizszego aso albo bmw i sie spytaj zanim bedziesz chcial kiere kupywac.

albo sprawdz to sam od strony licznikow sa dwa torxy ktorymi odkrecisz plastikowa oslone,radzil bym odlaczyc aku zebys przypadkiem poduchu nie odpalil,nigdy nic nie wiadomo,jak juz odkrecisz to bedziesz mial wszystko na talezu.

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
Upewnij się, że strzałki nie działają, gwiazdkę i romb powinieneś sam zaprogramować. Spróbuj to zrobić, być może wszystko wróci do normy.

http://img408.imageshack.us/img408/6363/individualvisualizer3to.jpg

¿Te gusta conducir?

The Ultimate Driving Machine

Freude am Fahren

Opublikowano

rafti widzę że elementy na realoem są osobno a nie cała kierownica, ale nie ma numeru części, grzebać sam nie będę, jestem w tej materii beztalenciem i jeszcze coś "zepsuje"

strzalka próbowałem programować (iDrive) dalej nic, strzałki też nie reagują

Opublikowano
to czeka cie wycieczka do bmw,wybral bym bmw od aso jezeli masz taki dostep,bo jak wiadomo kazdy swoja marze ma,wiec w bmw bedzie taniej niz w aso
Opublikowano

dodam to jeszcze z realoem......Doposażenie możliwe w drodze wymiany

przełączników kierownicy

wielofunkcyjnej, osłony kierownicy

wielofunkc. i centrum sterowania

kolumny kierownicy.

Doposażenie z oprogramowaniem Service

Station (SSS) zakodować za pomocą

ścieżki "Doposażenie CIP".

Dla samochodów z

Kierownica skórzana z pod.pow.

lub

Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

lub

M Kierownica skórzana

czyli wychodzi na to ze jezeli niemasz tych funkcji w swoim samochodzie,to zeby je miec musisz wymienic nastepujace czesci i zaprogramowac ,ale tylko z takimi kierownicami jakie sa podane ,numeru moze niema ale to nic nie znaczy,napewno mozna dokupic same przyciski.jak sie myle to prosze mnie poprawic a nie upokrzac :mrgreen: :cool2:

Opublikowano
tylko że ta kierownica jest oryginalnie w tym moim autku tylko coś poprzedni właściciel zepsuł i nigdy nie naprawił... a ja chce mieć wszystko działające (właściwie tylko to nie działa :D)

Opublikowano
no wiem przeciez ze masz orginalna kiere,jak juz mowilem ,jezeli niechcesz sam sprawdzic,to jedz do bmw.