Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakie oponki zarzucic na wszystkie 4 felgi do 7er e38. Felgi 19 calowe, szerokosc 8.5 J

Najlepiej chyba 235/35, tylko czy przy 19 calach na tylnej osi w e38 nie będzie taka 235 za wąska?

Opublikowano
jakie oponki zarzucic na wszystkie 4 felgi do 7er e38. Felgi 19 calowe, szerokosc 8.5 J

Najlepiej chyba 235/35, tylko czy przy 19 calach na tylnej osi w e38 nie będzie taka 235 za wąska?

235/45R19 to poprawny rozmiar, 235/35R19 sa zbyt niskie. 8.5" to moim zdaniem zbyt waska felga na tylna os do E38, to samo dotyczy opon.

Opublikowano
hmm, kwestia jest tego typu ze mam 4 takie same i nie sprzedam dwoch felg i dwoch nie dokupie szerszych bo po pierwsze nie mam sianka na takie imprezy, po drugie nie ma nigdzie szerszej takiej felgi bo patrzylem, no moze gdzies u producenta nowa mniejsza o to jakie to, więc po trzecie muszę jezdzic na tym co mam, obecnie na tych felgach mam zużyte wszystkie 4, 255/35 przód i 255/40 tył. Opony są troche szerokawe jak na 8.5 cala. 235 to poprawny rozmiar faktycznie, choć nie wiem czy np. nie zrobic czegoś takiego że np. na przód kupię 235 a na tył 245. Tyle ze nie do konca zakladanie szersze opony na takiej samej szerokosci felg co na przodzie ma sens... nie wiem czy to cos da jesli zamiast 235 na tył zarzuce 245 lub 255... ??? jest to jakies wyjscie?
  • 2 lata później...