Skocz do zawartości

błędy na cylindrach V8 4.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem za co się wziąć.. Czasami , raz na pięć odpaleń gaśnie zaraz po uruchomieniu i potem jakiś czas brakuje mocy i trochę kolebie na wolnych... ostatnio czasami brak mocy utrzymuje się i na ciepłym... Byłem na kompie i wszystko ok poza komunikatem Endstufe Kennnfeldkuehlunhn (jeśli dobrze napisałem) ;) i wyszły błędy na 1 i 2 cylindrze! zatem:

1. czy to mogą być objawy szwankujących czasem wtryskiwaczy,

2. jeśli nie to co może być powodem takich błędów na kompie?

3 który to 1 i 2 cylinder? bo nie mam pojęcia.

Opublikowano

Błąd 139 jest związany z podgrzewanym termostatem stosowanym w M62. Więcej o nim możesz poczytać na:

viewtopic.php?f=75&t=96466

http://7er.pl/showthread.php/8238-mechanika-M62B44-Blad-139-Output-thermostat

Wiem, że niektórzy aby pozbyć się tego błędu (pomimo, że silnik trzymał odpowiednią temp.) wymieniali termostat z grzałką, wentylator klimy i dalej on występował. Przyczyną może być samo oprogramowanie DME.

W Twoim przypadku wydaję mi się że gaśnięcie silnika jest spowodowane czymś innym np. czujnik położenia wału.

Chcesz sprawdzić błędy na Inpie, pisz na pw.

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
  • Autor
Wadliwie działający czujnik położenia wału nie wyszedł by na kompie?
Opublikowano
Napisz jakie numery błędów są,lepiej będzie nam je rozszyfrować,kolejność cylindrów liczysz od przodu silnika(tam gdzie jest visco),czyli stojąc przed otwartą maską z lewej strony są cylindry kolejno od 1-4,z prawej 5-8.Jeśli masz błędy na pierwszym i drugim cylindrze, z reguły jest to wypadanie zapłonu,czyli do wymiany świeca,cewka lub fajka.
Nur bmw e32
Opublikowano
  • Autor
Błędów nie mam bo nie spytałem... Powiedzieli że wychodzą na 1 i 2. A polecany warsztat przez forum bardzo. Wymienię cewki zatem. A potem zobaczymy. Dzięki.