Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś może polecić dobrego gazownika w okolicach Wrocławia lub samym Wrocławiu? Jaką instalację najlepiej zamontować do auta tak aby nie wpłynęło to destrukcyjnie na silnik? Wyczytałem gdzieś, że instalacje firmy Landirenzo są bardzo dobre do BMW. Czy opłaca się inwestować w tą instalację za około 6 tyś zł czy może do tych samochodów lepiej zamontować coś innego tańszego? Przepraszam jeśli temat był gdzies poruszany ale nie znalazłem.

Opublikowano

Landi jest dobre ale można założyć coś równie dobrego a sporo tańszego.

Polecałbym do ciebie Stag300plus,wtryski Hana zielone,reduktor Landi Renzo IG1.Gaz ciekły puścić na Faro13mm.Będzie jeździć dobrze a nawet lepiej jak Landi.

Oczywiście musisz znaleść kogoś kto zna się na rzeczy i dobrze wszystko zamontuje i wyreguluje bo to połowa sukcesu.

Opublikowano
BRC za 4200 w zupelnosci wystarczy, podobno na stagu mapa benzyny sie wyklada i pozniej sa problemy np. z falowaniem obrotow silnika
Opublikowano
BRC za 4200 w zupelnosci wystarczy, podobno na stagu mapa benzyny sie wyklada i pozniej sa problemy np. z falowaniem obrotow silnika

Kolego przestań pisać takie rzeczy :mad2: jak nie masz pojęcia na pewne tematy.

Opublikowano
kolego napisalem PODOBNO A NIEM ZE TAK JEST - wiec zanim bedziesz sie czepial to przeczytaj 3 razy.
Opublikowano
Temat LPG jest chyba jednym z bardziej zmitologizowanych tematów w motoryzacji. A wystarczy indywidualnie podejść do każdego autka, dać zarobić porządnemu gazownikowi i będzie OK.
Opublikowano
Polecałbym do ciebie Stag300plus,wtryski Hana zielone,reduktor Landi Renzo IG1

kolega znawca poleca reduktor do 140 koni, gdzie auto na ktorym ma byc zamontowany lpg ma 193km - i kto tu nie wie o czym pisze??

Opublikowano

Kopiuję poradę mojego serdecznego kolegi, gazownika który zęby zjadł na beemkach

-AC STAG 300 Plus

-AC R01

- Hana H2000 A

-Tomasetto AT02

Więcej i dokładniej na forum LPG ;)

Opublikowano
Polecałbym do ciebie Stag300plus,wtryski Hana zielone,reduktor Landi Renzo IG1

kolega znawca poleca reduktor do 140 koni, gdzie auto na ktorym ma byc zamontowany lpg ma 193km - i kto tu nie wie o czym pisze??

Ty chyba naprawdę nie wiesz co piszesz :mad2: .Najpierw poświęć trochę czasu na doszkolenie się chociaż w teorii zanim znowu zaczniesz bzdury pisać.

Na początek proponuję zapoznać się z charakterystyką REDUKTORÓW Ig1 Landi Renzo.Napisałem specjalnie REDUKTORÓW bo jak zapewne wiesz jest ich kilka typów i z doświadczenia wiesz jakie moce obsługują :search: .

Opublikowano
Kopiuję poradę mojego serdecznego kolegi, gazownika który zęby zjadł na beemkach

-AC STAG 300 Plus

-AC R01

- Hana H2000 A

-Tomasetto AT02

Więcej i dokładniej na forum LPG ;)

AC R01 to dobry reduktor ale do 2,8 będzie chyba jednak trochę za słaby.No chyba że nie będziesz autem często jeździł ostro :cool2: .

Opublikowano
My się tu produkujemy a KordekLK już na jedynym słusznym forum gazowym dostał odpowiedzi ;) A ja nie zauważyłem, że tą konfigurację właśnie skopioałem z założonego przez niego tematu. No popacz pan. Piana ubita, jak ładnie.
Opublikowano

Witam,

Kater ma rację i tam już faktycznie dostałem odpowiedzi :) W najbliższym czasie zamierzam wybrać się do Poznania na motaż ale teraz mam wątpliwości co do reduktora AC R01. Podobno obsłuży 193 km ale czy na pewno przy ostrej jeździe? Możecie polecić jakiś zamiennik taki aby rozwiał wszelkie wątpliwości? :D

Opublikowano
W dobrej cenie to nada się jeszcze Scorpion GT.Tylko nowy typ.Zresztą stary ciężko będzie kupić :) .Ewentualnie Niko z tym że ten trzeba by trochę przerobić.