Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

MAm maly problem otóż kupiłem moją bawarke niecałe 3 tygodnie temu...Mam dopiero 21 lat i umówiłem sie z siostra ze ona dołoży mi na nia ale warunek byle jeden GAZ :( I Co teraz??? Otoż na benzynie ten samochód szedł idealnie wszystko bylo super a teraz :( Mam założoną instalacje LOVATO 2 generacji strzelila mi juz raz jak siostra za wolno puściła sprzegło ale i ja dostrzegłem wiele głupich sytuacji na gazie... Otóz przy przyciskaniu na 4 czy 5 na wiekszych obrotach czuć jak samochód traci moc i wyraźnie nie ma ochoty przyspieszać :( Co jest tego przyczyną??? Aha i jeszcze jedno pytanie które zapewne większości wyda sie głupie... Ale gdy tylko założyłem gaz i chciałem przyświrowac moja betą to przycisnąłem na 1 i było bum...a własciwie silnik zgasł...co sie okazał spadł przewód (chyba od gazu nie bijcie jestem laikiem) z wolnych obrotów...Czy to normalnie???>????? Jak sie tego ustrzc i jak ustrzec sie strzalów??? Czytalem dopkladnie forum ale mało jest o instalacji LOVATO i BMW 316i Z GÓRY DZIEKI

PS: Jak sprawić zeby te cholerne obroty staly w jednym punkcie jak sie przełączy na gaz??? Jak wkrewce ja na biegu jałowym to obroty od 2tys wolniutko spadają w dół , czasami zawieszaja sie na 2tys obrotów a czasami spadaja bardzo nisko

PS2: dodam ze zakładałem gaz w zakladzie w ŚWIDRACH...przyjeżdzają tam ludzie aby zakładac gaz nawet z warszawy wiec raczej jest to dobry zakład ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze, to weź i :search: .

A po drugie - założyłeś II generację? To teraz się martw (wystarczyło poszukać i poczytać na forum).

Kai
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Czytalem dopkladnie forum ale mało jest o instalacji LOVATO i BMW 316i Z GÓRY DZIEKI

Być można na temat Lovato było mało.

Ale firma nie ma tak wielkiego znaczenia. Poszukaj raczej informacji o instalacjach II generacji. A tego to na forum było mnóstwo...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Ludzie przyjezdzaja z Warszawy nie dlatego ze jest dobrze robione tylko ze jest tanio. A jak jest tanio to nie moze byc dobrze. Jak sam nie wiesz co poprawic to najlepiej jedz do innego zakladu