Skocz do zawartości

325i Jaka głowica ? Proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, po wstępnym stwierdzeniu uszkodzonej uszczelki pod głowicą podczas sprawdzania głowicy okazało się że jest pęknięcie, jest to bmw e46 325i 2x vanos 193km rok produkcji 2000-2001r. Jaka głowica [zamiennie] do tego modelu będzie pasowała od jakich silników czy np od 323i będzie pasowała? Czy głowica musi być od e46 czy może być od jakiegoś innego modelu o tej samej pojemności? Czy muszę szukać dokładnie od tego modelu z takim silnikiem i z tego roku? Proszę o szybko odpowiedź. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Opublikowano
  • Autor

Dobra sam odpowiem bo dowiedziałem się w serwisie... Pasują głowice od silników 323i, 325i, 328i i 330i M54.

Kolejne pytanie, mechanik wyciągnął już tą głowice i pojawiło się pytanie (skoro uszczelka pod głowicą i głowica była uszkodzona) to czy blok nie jest uszkodzony... Jak można sprawdzić blok?

Proszę o odpowiedzi - pozdrawiam Grzegorz.

Opublikowano
będziesz kupował głowicę nową ? sprawdzonym systemem jest jest naprawa i planowanie , są do tego wyspecjalizowane firmy ,nie wiem z jakich okolic jesteś ,bo podałbym ci sprawdzone adresy firm , po drugie co za fachowiec koledze doradza żę się pyta o pęknięcie w bloku silnika ?

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

Opublikowano
  • Autor
Mechanik powiedział że takich rzeczy się nie spawa... a pęknięcie na głowicy wyszło właśnie podczas sprawdzania bo miało być planowanie... Zamówiłem już tą głowicę: http://moto.allegro.pl/bmm-e46-e39-e38-m54-benzyna-glowica-231ps-330i-i1482145777.html też oczywiście sprawdzę ją na szczelność i zaplanuje chociaż sprzedawca twierdzi, że jest w idealnym stanie... A co do bloku mechanik wyczyścił i stwierdził że gołym okiem nie widać uszkodzeń a w inny sposób nie ma jak sprawdzić.. ? Dlatego przyjełem że blok jest ok i zamówiłem głowicę... Chyba że ktoś zna jakiś sposób na sprawdzenie bloku ?
Opublikowano

planowanie i sprawdzenie obowiązkowe

pozdr

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

Opublikowano
a jak wygląda temat gładzi cylindrów??