Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem co jest grane, cos mi trzeszczy z tylu auta tylko nie wiem co? slychac to na zakretach jak auto dostaje przechylu, albo jak nawet wjezdzam na bardzo niski kraweznik tez jest takie trzeszczenie, no i nie wiem od czego a wkurza mnie to bardzo

jedyna rzecz jaka mi zostala do wymiany to tuleje na moscie i sankach, no i drazek stabilizatora

czy winne moga byc tuleje alba lacznik?

a ogolnie jest to dziwna sprawa bo jak wymienilem nowe podkladki pod sprezyny to ucicho i bylem happy ze to bylo to a tu znowu trzeszczy :duh:

macie jakis pomysl?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdz mocowanie sanek do nadwozia. Lubi sie odrywać, bardzo częsty przypadek w e46

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

tylko chyba zeby to sprawdzic to i tak trzeba wsio rozebrac... a w bagazniku nic nie widac

tylko zastanawiajace jest to ze po wimianie gum na sprezynach ustalo na jakis czas i myslalem ze po klopocie a tu :duh:

a wczesniej wymienilem laczniki stabilizatora i tez cicho bylo do czasu :mad2:

wiec chyba wyjdzie mi juz wymienic wszystkie tuleje bo tylko to mi stare zostalo

Opublikowano

dzieki ale problem w tym ze rok temu wymienione to zostalo, dlatego napisalem ze zostaly mi tylko do wymiany tuleje na dyfrze i sankach

a trzeszczalo ci na przechylach podwozia?

Opublikowano
też wymieniałem w grudniu wszystkie tuleje dyfra i sanek i dodatkowo po 3 na wahacz z tyłu i coś puka !!!! :duh: muszę zerknąć bo z tyłu też jest łącznik stabilizatora .... no i gumy stabilizatora

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
a oglądałeś sam łącznik ????

mam wymienione 2 na nowe :mrgreen: wiec to odpada, no chyba ze sam drazek jest krzywy i mi krzywi laczniki bo stare byly cale pokrzywione

tak mysle ze moze padly mi te tuleje plywajace znowu,

chociaz w wakacje byly wymieniane, za tydzien i tak beda mi caly tyl sciagac zeby tuleje na dyfrze i sankach wymienic wiec od razu chyba wymienie

ponownie te plywajace, bo doprowadze mi to trzeszczenie do szalu :mad2: :mad2:

gorzej bedzie jak nic sie nie zmieni :duh:

Opublikowano
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie z tyłu to trzeszcza sprężyny.

Jak pobujam autem ostro słychać, podczas jazdy znacznie mniej i nie zawsze.

pozdro

no wlasnie tez myslalem ze to moze sprezyny ale moje maja rok czasu i sa ori ale wymienilem podkladki gumowe od sprezyn

no i bylo cicho na jakis czas :mad2: i teraz to juz coraz bardziej slychac nawet na niewielkich zakretach,

jutro jade na trzepak i niech mi mowia co jest nie halo bo :mad2: :mad2:

Opublikowano

bylem na trzepaku, diagnoza:

pierwsza-zle osadzone prezyny, co jest dla mnie absurdem

druga- tuleje do wymiany na gornych wachaczach poprzecznych i ze one tak halasuje, tu bym sie bardziej przychylil do tej diagnozy poza tym

reszta good

Opublikowano

Oby ten który Ci to zdiagnozował miał racje :think:

Jak ja ostatnio byłem na trzepakach, to koleś mi powiedział że mam magiel do wymiany bo stuka (sprawdzał bez zapłonu)

Oczywiście magiel mam w pełni sprawny, a wybite były tylko gumy stabilizatora.

Opublikowano
Oby ten który Ci to zdiagnozował miał racje :think:

Jak ja ostatnio byłem na trzepakach, to koleś mi powiedział że mam magiel do wymiany bo stuka (sprawdzał bez zapłonu)

Oczywiście magiel mam w pełni sprawny, a wybite były tylko gumy stabilizatora.

tzn. i tak auto w czwartek bedzie mialo wymieniane tuleje na dyfrze i sankach wiec wymienie i te 2 tuleje ktora jako jedyne na wahaczach sa stare

bo tam juz nie mam co wymieniac reszta nowa

wiec mam nadzieje ze jak wymienie to juz nic ne bedzie trzeszczec

• 4 tygodnie później...