Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam problem ze swoja niunią a mianowicie to że nie pali. Rozrusznik kręci ale nie słychać pompy paliwowej. Sprawdzałem bezpieczniki, przekaźnik - OK. Ściągnąłem kanapę i dobrałem się do kostki pompy paliwowej. Prąd dochodzi. Próbowałem podpiąć na krótko prosto z akumulatora też nic. Czy to na pewno będzie wina pompy paliwowej. Może ktoś ma jakieś sugestie.

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano
Kolego, jak prąd dochodzi a "żarówka" nie świeci to czego to może być wina :roll:

Kolego, jak masz odpowiednią wiedzę to wystarczyło napisać. Założyłem ten post bo chciałem się upewnić ale i tak dziękuję za "pomoc".

Opublikowano

Wiesz skąd moja ironia ? Bo Twój post jest w stylu "Mam pusto w baku, auto nie odpala, czy to wina że nie mam benzyny ?".

Nie zrozum mnie źle, nie chciałem być uszczypliwy tylko odpowiedzieć Ci "obrazowo" co też uczyniłem.

Jeżeli wszystko dobrze posprawdzałeś, to sam sobie odpowiedziałeś i nikt inny nie jest Ci już w stanie bardziej pomóc.

Chyba nie sądziłeś że ktoś napisze że to jednak chyba wina świec ;)

Opublikowano
Nie zrozumiałem Cie źle. Dzięki bardzo za obrazowe wyjaśnienie. W sobotę będę z tym problemem walczył bo jak na razie nie mam czasu. Pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany. Pompa wymieniona. Nie wiem po co zakładałem ten post no ale.... :D. Dziś dopiero założyłem nową VDO bo przebywam obecnie w UK i jak zapytałem o cenę w BMW :mad2: to mnie trochę wygięło. Pompa kupiona w Polsce w Inter Cars.

Pozdrawiam :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
"Mam pusto w baku, auto nie odpala, czy to wina że nie mam benzyny ?".

w sedno :D :D znam 20-paro letnie pompy działające przeważnie w pełnym zbiorniku a juz nigdy w 1/4 i chodza jak złoto do dziś, żadna pompa nie lubi jazdy na rezerwie