Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kolejne nieszczęście z moim "nowym" cackiem :mad2:

Auto zgasło w czasie jazdy i już nie odpaliło. Najpierw silnik zaczął nierównomiernie pracować (lekkie wibracje po obciążeniem) a kilka minut później zgasł przy dodaniu gazu. Podczas odpalania nawet nie próbuje zaskoczyc, rozrusznik kreci dobrze i stabilnie. Czy zanieczyszczenie paliwa może dać taki objaw? Zatkany filtr paliwa? Dodam, ze nie zapaliła się żadna kontrolka. Auto jest w warsztacie ale diagnoza najwcześniej w poniedziałek. Dotąd silnik pracował bez zarzutu, palił od razu, pracował równiutko i "miękko", moc była, zużycie paliwa IMO bardzo niskie. Przebieg 158 kkm, rocznik 2005.

Pytam o paliwo, bo cala akcja miała miejsce ok 10 km od tankowania.

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
Orlen Verva na stacji w Krynicy Gorskiej. Stacja ajencyjna, nie koncernowa.

Pozdrawiam

Alek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
identyczny przypadek opisał mi właśnie kolega przy jego 530d e39 a przyczyną okazała się pompa wtryskowa wysokiego ciśnienia :( nie życzę
Opublikowano

Trzy pytania:

1. Czy pompa wtryskowa może skonać nagle, nie dając wcześniej żadnych objawów?

2. Jaki jest orientacyjny koszt regeneracji pompy wtryskowej?

2. Jak często należy wymieniać filtr paliwa?

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
moze zkonac nagle,mi kiedys na autostradzie w vw transporterze padla ,przed tem nie bylo zadnych obiawow,nic,i tak jak pisales ,tak samo jak uciebie sie stalo.
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

No to mam kolejna zagadkę. :?

Dobry news jest taki ze nic poważnego nie padło, a problem jest w elektryce. Auto zgasło bo spalił się bezpiecznik 20A, jeden z kilku umieszczonych w obudowie kompa. Pod tym bezpiecznikiem są obie elektryczne pompy paliwa, oraz od groma innych diwajsow w komorze silnika, wiec nie dziwne ze nie chciał palić. A oto zagadka: po wymianie bezpiecznika nowy spalił się w kilka sekund. Mechanik zaczął przeglądać wiązkę, i nie znalazł żadnych uszkodzeń, potem wsadził jeszcze jeden bezpiecznik i auto odżyło. Teraz chodzi jak wcześniej i nie wiadomo co spowodowało spalenie bezpiecznika :mad2: . WTF?? Jakies pomysly?

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
No to mam kolejna zagadkę. :?

Dobry news jest taki ze nic poważnego nie padło, a problem jest w elektryce. Auto zgasło bo spalił się bezpiecznik 20A, jeden z kilku umieszczonych w obudowie kompa. Pod tym bezpiecznikiem są obie elektryczne pompy paliwa, oraz od groma innych diwajsow w komorze silnika, wiec nie dziwne ze nie chciał palić. A oto zagadka: po wymianie bezpiecznika nowy spalił się w kilka sekund. Mechanik zaczął przeglądać wiązkę, i nie znalazł żadnych uszkodzeń, potem wsadził jeszcze jeden bezpiecznik i auto odżyło. Teraz chodzi jak wcześniej i nie wiadomo co spowodowało spalenie bezpiecznika :mad2: . WTF?? Jakies pomysly?

Może po prostu pech ;-)

Opublikowano
Pech na bank. Rachunek za holowanie nie pozostawia co do tego wątpliwości. :(

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
Jakie to ubezpieczenie i ile jest w nim kilometrow holowania? Od paru dni badam temat, bo w moim assistance holowanie jest do 400 PLN :(

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
ale w każdym tak jest !!!! ja mam Starter24 czy coś takiego na całą Europę za 75 zł a za 150 zł masz z opcją kontynuacji podróży lub samochodu zastępczego lub pobytu w hotelu na czas naprawy ... ale wszędzie holują Cię do najbliższego warsztatu autoryzowanego lub Aso albo do bodajże 70 km .... nikt przecież nie zaholuje Cię 1000 km bo akurat tyle masz do domu ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Wspólnik ma w Hestii Assistance - Prestiż. Holowanie do 500km, w dowolne miejsce. Ale trzeba mieć u nich OC i AC

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
Juz mu się zwróciło, turbo mu odleciało na wyjeździe w góry. Auto na lawetke a on z dziećmi taksówka do Wawy. Teraz mu zazdroszczę.

Pozdrawiam

Alek