Skocz do zawartości

lusterka co zrobic bo nie dzialaja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam takie pytanko mam bmw 750 z 88 roku i po ingerencji magikow przestaly dzialac z tego co mi powiedzieli sa sprzezone z fotelem kierowcy ale po sprawdzianach okazalo sie ze do przelacznika w dzrzwiach nie dochodzi prad a oni zglupieli kazali gdzies szukac aw podlaczeniach foteli co z tym zrobic i gdzie szukac bezpieczniki sprawdzalem juz chyba wszystkie mozliwe

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

są 3 zasilania do modułu foteli (a zarazem lusterek)

1. czerwono-żółty #42 bezp. tylni rozdział zasilania na conn X649 pin 4

2. zielono-czarny #16 z przedniego podziału zasilania na conn X649 pin 1

3. filoetowo-biały #18 z przedniego podziału zasilania na conn X649 pin 3

masa jest na pinie 5 brązowa-pomarańczowa

i na pinie 6 brązowa

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
W sumie dzieki ale ja jako laik nie za wiele z tego pojmuje jakby mozna poprosic o cos w bardziej prostych slowach co i wjakiej kolejnosci mam robic i co sprawdzac bo warsztaty mnie wykoncza finansowo a i to co robia na niewiele sie zdaje bo czasami dzieki info takimi jak od was wiem wiecej jak oni

Opublikowano

na moduł sterujący przychodzą jakby zgrupowane wtyczki 2 razy po 26 pinów (pin to jest tzw. styk) i 8 razy po 6 pinów

spośród tych ośmiu musisz znaleźć wtyczkę CONN (conn to skrót od connector - czyli połączenie) X649

jednak najłatwiej to zrobić tak jeden biegun omomierza podłączyć do masy i sprawdzać czy masz przejście na 5 i 6 pinie tych zgrupowanych połączeń (rzędzie pinów)

pomylić się nie możesz bo taki układ połączeń nie powtarza się w żadnej innym rzędzie

jak coś to pytaj ?

no chyba że po kolorach wcześniej napisałem jakie mają wchodzić na moduł i takich należałoby szukać np. na ten moduł jedynym przychodzącym kolorem brązowo-pomarańczowym jest masa na pinie 5 to co obok to twoje i tam szukaj (lepiej mierz)

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

Ztego co zrozumialem modul sterujacy to ten pod fotelem kierowcy i tam mam szukac ale jak powinno byc jesli jest zle a jak jesli dobrze i co w takim wypadku robic tam jak patrzylem jest podpietych parenascie kostek i bog wie co do czego zglupialem calkiem powiem krotko fotel d ziala lusterka nie ktore to kostki i jak dalej szukac i co powinienem robic

RATUNKU :mad2: