Skocz do zawartości

Wymiana odmy separatora oleju 520D M47N2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy orientuje się ktoś może czy podczas wymiany filtra odmy (separatora oleju) należy coś dodatkowo czyścić? Pytam, dlatego że byłem ostatnio na przeglądzie w ASO i zapytałem ile kosztuje filtr odmy z wymianą i okazało się, że filtr kompletny z obudową do 520D silnik M47N2 kosztuje 187, 50zł a wymiana 324, 72zł. Zdecydowałem, że kupię filtr i sam wymienię, ale zastanawiam się, czemu tyle kosztuje wymiana? Sprawa wymiany jest bardzo prosta, więc dlaczego aż tyle liczą sobie w ASO za wymianę? Czy coś jeszcze dodatkowo czyszczą czy jak? Dzięki z góry za odpowiedzi.

Opublikowano
Nic się nie czyści, ale warto wymienić odmę zaraz po wymianie lub zaraz przed wymianą oleju:) A kasują bo to ASO, jest troszkę śrubek do odkręcenia i zabawy, ale bez przesady. Ja wszystko zrobiłem w około 1.5 h przy 3.0d.
Opublikowano
  • Autor
Nic się nie czyści, ale warto wymienić odmę zaraz po wymianie lub zaraz przed wymianą oleju:) A kasują bo to ASO, jest troszkę śrubek do odkręcenia i zabawy, ale bez przesady. Ja wszystko zrobiłem w około 1.5 h przy 3.0d.

Dzięki kolego. Separator wmieniony :cool2: . W 2.0D jak się wie jak to zajmuje to 0.5h przy 3.0D pewnie jest troszkę więcej roboty :P .