Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy orientuje się ktoś może czy podczas wymiany filtra odmy (separatora oleju) należy coś dodatkowo czyścić? Pytam, dlatego że byłem ostatnio na przeglądzie w ASO i zapytałem ile kosztuje filtr odmy z wymianą i okazało się, że filtr kompletny z obudową do 520D silnik M47N2 kosztuje 187, 50zł a wymiana 324, 72zł. Zdecydowałem, że kupię filtr i sam wymienię, ale zastanawiam się, czemu tyle kosztuje wymiana? Sprawa wymiany jest bardzo prosta, więc dlaczego aż tyle liczą sobie w ASO za wymianę? Czy coś jeszcze dodatkowo czyszczą czy jak? Dzięki z góry za odpowiedzi.

Opublikowano
Nic się nie czyści, ale warto wymienić odmę zaraz po wymianie lub zaraz przed wymianą oleju:) A kasują bo to ASO, jest troszkę śrubek do odkręcenia i zabawy, ale bez przesady. Ja wszystko zrobiłem w około 1.5 h przy 3.0d.
Opublikowano
Nic się nie czyści, ale warto wymienić odmę zaraz po wymianie lub zaraz przed wymianą oleju:) A kasują bo to ASO, jest troszkę śrubek do odkręcenia i zabawy, ale bez przesady. Ja wszystko zrobiłem w około 1.5 h przy 3.0d.

Dzięki kolego. Separator wmieniony :cool2: . W 2.0D jak się wie jak to zajmuje to 0.5h przy 3.0D pewnie jest troszkę więcej roboty :P .