Skocz do zawartości

Szarpie podaczas jazdy....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem za bardzo co to moze byc ale podczas jazdy z jednostajną predkoscia zwykle kolo 100km/h zaczyna jakby przerywac,lekko szarpac jakby cos odcinalo lub samochod nie wiedzial jaki bieg ma wrzucic(samochod mial wymieniony komp,ale nie wiem czy ma to cos wspolnego z tym przerywaniem).

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

powodów może być wiele

od czujnika stukowego zaczynając a przepływomierzu kończąc - komputer w aucie to tylko program i on nic samemu nie zrobi innego to co zmierzył z czujników zabudowanych w aucie

możesz powiedzieć co jeszcze było robione, czy jakiś magik tam grzebał coś jeszcze sprawdzał

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
samochod kupilem wyjezdzajac nim na lawecie.stopniowo tzw.magik od bmw naprawial ją.po wymianie akumulatora samochod jezdil na getriben program wiec zaprowadzilem ja do drugiego magika ktory najpierw powycinal wiazki od starych alarmow i immobilajzerow niefabrycznych,potem wyjal tzw.mozgownice skrzyni i sprawdzal elektrozawory ktore podobno sa sprawne,potem wymienil komp skrzyni i zaczela przerzucac biegi.Poniewaz samochod stal w naprawach dwa lata mechanik po naprawach kazal go rozruszac.Wczesniej tego objawu przerywania nie stwierdzilaem gdyz dopiero po wyjechaniu na trase moglem zobaczyc ten objaw,czyli jadac przy 100 km/h zaczyna lekko jakby przerywac,przychamowywac(wrazenie takie jakby ktos holujacy czul hamowanie holowanego)Jest to takie impulsowe.Mechanik powiedzial ze moze tez byc uszkodzony jeden z przeplywomierzy.Jednak jak odlaczam przeplywomierz prawy to lewa strona pracuje rowniej i odwrotnie :mad2:

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

jak odłączasz przepływomierz to ECU podstawia sobie dane uśrednione (zaprogramowane przez producenta) - podejrzewam że długi postuj dobrze im nie zrobił

teraz nie mam jak sprawdzić, ale jutro popatrzę w odpowiednie dane czy przypadkiem nie jest tak jak w V6 audi że oczujnikowanie jest wymieszane stronami celem płynniejszej regulacji tzw. sprzężenie

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658