Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

posiadam bawarkę z 1991r (cudowne m40) kiedyś podczas przypadkowego rozbierania konsoli zauważyłem że mam luzem białą kostkę i jedną czarną podłączoną do czegoś przypominającego czerwoną obudowe do diody (na tym pasku nad lewarkiem koło zapalniczki)

pytanie moje brzmi czy to aby nie są kable do podłączenia OBC?

bo nie chcę w ciemno kupować a z tego co się orientuje do podłączenia któregoś z modeli (8/11/18) są potrzebne czarna i biała wtyczka.... a słyszałem że w modelach z pierwszych roczników Producent lubił montować "pełne okablowanie" niezależnie od wyposażenia w standardzie...

Opublikowano
jeżeli masz tylko jedna wtyczkę białą to na pewno nie do obc.Podstawowa wtyczka jest czarna,a biała występuje tylko w parze z czarną.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
ale podłączyłem tą samą białą do obc kumpla 18 przyciskowego i świeciła u niego data/godzina

Zmień tytuł tematu na poprawny to po pierwsze a po drugie tematów o OBC jest sporo więc wystarczy trochę poczytać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.