Skocz do zawartości

JAk to jest z tym kolektorem po lifcie w E60 530d??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie bardzo rozumiem co miał na myśli mechanik ale jak kolektor się poci i są przecieki to przyczyny szukał bym gdzie indziej, bo z nowym działo by się identycznie.Co do tych klapek to może ktoś wie po co są wogóle mątowane i jaką spełniają rolę bo słyszałem że w wersjach z manualną skrzynią nie ma ich, tylko w automatach, czy to prawda?
. :cool2:

Tak mi powiedział gość w ASO. Jaką spełniają rolę też w którymś z postów było napisane. Natomiast co mają klapki do skrzyni biegów :duh: ? Czy to automat czy manual czy 520D, 525D czy 530D wszystkie mają klapki :mrgreen: .

A benzyna to co klapek nie ma? Również występują.

e61 530D 2007 Touring
Opublikowano
Przewijal ktos moze historie z tymi zaslepkami (swirl flap) z rocznika modelu 05r kwiecien...2.5d jakie ida; 22mm czy 33mm bo nie moge znalezc konkretnych informacji o tym :?: Gostek z ebay mowi zebym kupil dwa rodzaje na wszelki wypadek bo nie jest pewny :think:
The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano (edytowane)

A benzyna to co klapek nie ma? Również występują.

Co do klapek przy silnikach benzynowych to nie wiem czy występują :roll: . Myślałem że są tylko przy silnikach diesla bo o tych jest nawięcej na forum :mrgreen: .

Edytowane przez macio116
Opublikowano
A ile jest benzyn w naszym kraju? Zestaw to z ilością dieseli i będziemy mieli odpowiedz.
e61 530D 2007 Touring