Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! jak do tej pory nic mi sie nie działo z moją 750,do czasu jak ładowanie padło podczas jazdy i przez przypadek przy 70km auto mi zgasło ,chciałem dac na luz ( N) ale wskoczył mi wsteczny i auto zachamowało z impetem , choc tak nie powinno sie stac,ale coż stało się.

po naprawie alternatora, i jedniodniowej jezdzie 200km nic sie nie dzieje wszystko chodzi idealnie skrzynia biegow bez zarzutow nawet przy duzych osiągach.

nastepnego dnia rozgrzałem utko i ruszyłem sie przejechac po miescie ,wszystko chodzi bezproblemowo, po kilku swiatłach stopu chciałem ruszyć troszke szybciej zeby nastepne przejechac! a tu problem coś zgrzytło i nie ruszyłem wogule z miejsca,wyswietlił sie program awaria skrzyni biegów, i poprostu nie było mozliwosci jechania ani do przodu ani tyłu ,ni tez na manualu jak automacie, nawet nie było awaryjnego biegu zeby gdzies zjechać ,stałem na srodku jak ciele i wielki wstyd ze taka bejca stoi,a inni jeszcze trąbią,

ale cóz odstałem chwilke , i jak dałem bieg do jazdy w przod to słyszałem żempolonie przy tylnym dyfrze tak samo jak i na wstecznym,chrupot z tyłu.

Do tego jeszcze jak przełaczyłek lewarek na postoj to tez coś przez chwilkę lekko zgrzytało w skrzyni, no i oczywiscie lewarek w pozycji (P) autko nie stoi tylko sie pomału toczy jak by było na luzie no i co jakis czas nie mozna było lewarka na bieg dac bo go blokowało ,ale tylko chwilkę,

W zwiazku z powyzszym mam pytanko co sie stało skrzynia czy dyferencjał poszedł ??? no i jakie mogą byc koszty naprawy??, :( :(

Autko kupiłem miesiac temu i nawet 1000km nie zrobiłem : :(

Opublikowano

Nadmienic chciałem jeszcze ze skrzynia jest po kapitalnym remoncie i zrobione jest jakies 50000 km a remont był 1,5 r temu !! wiec moze dyfer sie rozleciał ??

Co sadzicie o tym ??

Opublikowano
Powiem tak, jeżeli nie masz dokumentów na remont skrzyni to ja bym nie wierzył. Poza tym znam w Łodzi magika który z padniętej skrzyni automatycznej, robi lalke na jakies właśnie 1000 km a potem już tylko szrot. Ale jak to mówią sprzedać da rade, a to kupiec będzie miał problem.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

z tego co opisujesz to padła skrzynia i koszty naprawy sa bardzo wysokie jedynie wymiana na uzywke bo nieraz naprawa jest duzo drosza niz kupno uzywanej

-choc tez pewnosci nie mamy w jakim stanie kupimy ,,, a to czy była rzeczywiscie remontowana to trudno powiedziec , no chyba ze dał jakies rachunki na to,,,choc nawet wtedy 100 procentowej pewnosci nie mamy,,,,jesli była rzeczywiscie remontowana to powinienes dostac na to rachunki tym bardziej ze remontu automatow nie robi pierwszy lepszy mechanik..... zreszta pisałem w paru postach na temat automatow po czym zostałem ostro skrytykowany, ale moje zdanie jest takie ze skrzynia automat to loteria, fajna rzecz dopuki działa i w kazdym momecie moze sie rozsypac a czy naprawa czy wymiana sa nadal bardzo drogie,,,, pewnie ktos powie ze wszystko moze sie rosypac nawet silni-zgoda tylko ze silnik czy inne rzeczy zrobi kazdy dobry mechanior a skrzyni juz nie , silnik jest w kazdym samochodzie automat nie zawsze wiec to ta roznica, miałem kilka aytomatow i z kazdym złe wspomnienia , nawet z audi,

--

Opublikowano
Dyfer raczej się blokuje niz rozpada, skrzynie i tak musisz wyjąc z samochodu wiec nic nie stoi na przeszkodzie zeby zajrzc jej do bebechów, i wszystko bedzie jasne. Jeżeli masz samochód po lifcie to raczej bdziesz miał problem z znalezieniem dobrej skrzyni.
Opublikowano

Dzieki za wsparcie koledzy !! jednak to dyfer sie rozleciał ,mimo tak duzego obciązenia jak pisałem w swoim poscie o szczegołach z tym zwiazanych to skrzynia jednak to wytrzymała a siadł dyferek, wiec koszta bedą niewielkie ;dyferek około 900zł+robocizna.

Pozdrowionka dla wszystkich!!!!!! :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hej, mi wymienili półosie wraz dyfrem za 200 PLN i to w Łodzi u mechaników co robią tylko BMW, także ktoś Cię chyba nieźle naciągnął. Podobna operacja jak pytałem w ASO Tłokiński Łódź to zaśpiewali 700 PLN netto.
pozdrawiam Bartek