Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,podczas rozpedzania auto ładnie zmienia biegi(automat) ale jak dojdzie do 140km/h nagle zadlawi sie i czuc spadek mocy ale ciagle trzyma 140 i wiecej nie idzie,puszczam gaz do 100km/hwciskam do podłogi i już ładnie ciagnie do konca i przerzuca biegi.Dzieje sie tez tak przy 120 km/h.zaczeło sie to po tym jak wlałem paliwo z baniaków niby dobre..filtr paliwa wymieniony na nowy.Mam pytanie czy mozna zaślepic zawór EGR?miałem podobny problem w innym aucie i to mu pomogło.Jeszce mam pytanko czy polecicie jakiegos mechanika z Zielonej góry lub okolic?pozdrawiam
Opublikowano
Co tu doradzić, zrób diagnozę może się czegoś więcej dowiemy. Zaślepiania egr osobiście nie polecam, strasznie twardo silnik pracuje po takiej operacji. Proponuje przejrzeć, wyczyścić i śmigać. Co do mechaników to szczerze mówiąc nie spotkałem się z dobrym od BMW w Zielonej, sami czarodzieje... :duh:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Podepnij pod kompa...a jak nie to manometrem, wpinając się gdzieś przed lub za filtrem, powinno być około 3,7bara. Najlepszą diagnozę postawi jednak diagnostyka komputerowa. W tematach o padających pompach możesz na forum wybierać do woli.
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.