Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. Mam problem z... i tu jest pytanie. otóż podczas nizszych temperatur podczas włączenia nawiewu zaczyna coś buczeć(siedzac w aucie odgłos dobiega z lewej strony) trwa to jakies 5 min i przestaje. Zaglądałem przez maske próbujac namierzyć skad ten odgłos dobiega ale bez rezultatów. Buczenie występuje tylko gdy aut postoi dłuższy czas tzn pare godzin. co tu nie gra??
Opublikowano
pewnie masz diesla ! te buczenie to webasto próbuje się odpalić ale ma jakiś problem i nie ma siły.
Opublikowano
z tego co wiem to nie mam webasto! przynajmnie tak mi powiedzil znajomy bo zagladal pod maske. to jest moj pierwszy diesel wiec ja sie nie za bardzo znam :mad2:
Opublikowano
webasto jest schowane pod lewym nadkolem i nie widac go spod otwartej maski, sprobuj wyjac bezpiecznik od webasta i zobacz czy buczenie nadal wystepuje
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano
To na pewno webasto, i z tego co piszesz to działa prawidłowo,nie kombinuj z bezpiecznikami bo możesz coś rozprogramować-jak chcesz sprawdzić bez odkręcania nadkola,to tłumik od webasta znajduje się pod lewym nadprożem na wysokości lewych dżwi od kierowcy,podczas pracy widać lekki dymek, a jak podłożysz rękę to czuć dmuchanie.
Opublikowano
Witam, podobna sytuacja tylko że BMW 525i po odpaleniu(zimny silnik) słyszę około minuty, dwie jak coś chodzi jakiś silniczek z prawej strony nie mam pojęcia co to jest, podpowiedzcie koledzy. dzięki
Opublikowano
webasto jest schowane pod lewym nadkolem i nie widac go spod otwartej maski, sprobuj wyjac bezpiecznik od webasta i zobacz czy buczenie nadal wystepuje

Ale czy przypadkiem nie ma pod maską tabliczki znamionowej Webasta? Coś mi się zdaje, że jest, ale do garażu po nocy biegał nie będę :mrgreen: