Skocz do zawartości

320d n47 uszkodzony czujnik cisnienia powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od poprzedniego tygodnia moje auto ma mula do okolo 2100obr/min a pozniej juz ciagnie ladnie dodam ze zamyka ekonomizer na 4 biegu. Dzis bylem na kompie (byl to uniwersalny komputer - nie inpa) i wyskoczyl blad 36 ,,czujnik cisnienia powietrza''. Tylko nie wiem jak traktowac ten blad poniewaz nazwa bledu jest bardzo ogolna. Czy chodzi o przeplywomierz??? Czy moze o czujnik cisnienia doladowania??? Prosba o rozjasnienie sprawy
''Impossible is nothing''
Opublikowano
dokładnie to samo miałem kolego umieszczony jest on w kolektorze ssącym przy scianie grodziowej zazwyczaj wystarczy go wyjąć i przeciścic i będzie ruznica
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Czujnik ciśnienia doładowania. nr 17 w poniższym linku. Może wystarczy przemyć i przedmuchać.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320d-M47/LHD/N/1999/august/browse/engine/intake_manifold_system_agr/

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
A powiedzcie mi prosze co trzeba zdjac by dostac sie do tego czujnika? Poniewaz on jest w okolicach podszybia wiec co trzeba zdjac odkrecic...
''Impossible is nothing''
Opublikowano
Jak masz zgrabne rączki i małą grzechotkę z nasadową 10 to nie musisz nic rozbierać - tylko trzeba wyczuć śrubę i w tym jest największa trudność. Ale trzeba uważać, bo śruba może spaść po wykręceniu i ciężko się dostać do wtyczki czujnika. Jeżeli tego jeszcze nigdy nie robiłeś to niestety proponuję ściągnąć całą obudowę filtra kabinowego (pokrywę, filtr oraz korytko odprowadzania wody - mocowane na 4 śruby gwiazdki). Wtedy masz o wiele lepszy odstęp. Pozdro
Dolo