Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dzisiaj rano chciałem otworzyć drzwi z kluczyka bo pilot mi niezadziuałał i przekręciłem lekko w prawo i w lewo i nic moze ktos wie cojest
Opublikowano
hej, bylo juz o tym pisane, nie jestem pewien ale chyba trzeba pociagnac za klamke tak aby byla w pozycji otwierania drzwi i wtedy przekrecic kluczyk, dodam ze bylo pisane ze przy przekrecaniu kluczyka nalezy uzyc troche sily, napisz czy pomoglo
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano

Przekręciłeś "lekko w prawo" i tu jest prawdopodobnie błąd. Jak otwierasz kluczykiem (kręcisz w prawo) to on powinien się przekręcić praktycznie o 90' - do położenia poziomego. Tyle tylko, że pierwsze 45' idzie lekko i potem czujesz jakby opór. Trzeba wtedy przekręcić kluczyk dalej/pokonać ten lekki opór i wtedy kluczyk obróci się dalej i odrygluje zamki. Ja w każdym razie także swego czasu się przestraszyłem, że nie otwiera z klucza bo zatrzymałem się kluczykiem przy tym pierwszym oporze i myślałem, ze kluczyk już dalej się nie obraca. Dopiero mała porada znajomego podpowiedziała mi, że nie przekręciłem kluczyka do końca w prawo - tak żeby odryglował zamki.

I nic nie musisz pociągać za klamkę - jej podniesienie nie wpływa na blokowanie kluczyka czy coś w ten deseń.

Pzdr.

Opublikowano

Potwierdzam - nic nie trzeba kombinować, a jedynie pokonać większy opór przy przekręcaniu kluczyka... Praktykowałem to ostatnio jak wymieniałem złamaną dźwignię włącznika wycieraczek i odłączyłem akumulator na czas wymiany... I drzwi i bagażnik otwierały się bez problemu...

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png