Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mysle, ze to przez te muzyke :wink:

a powaznie, mozesz napisac co to znaczy "dopiero po odlozeniu klamry od aku"?

ekonomizer jak masz np na luzie, czy w Twoim przypadku na N, chowa sie w prawa strone, wciskajac pedal gazu wychyla sie tej prawej strony w lewo i zaczyna pokazywac spalanie.

pzdr

yaz

Opublikowano
a no właśnie kolego powinien pokazywać zero, wczoraj odłączyłem od akumulatora klamrę ( - ) i poczekałem 5 min, potem zaś założyłem, odpaliłem i pojechałem się przejechać. Wskazówka odblokowała się, jechałem z górki i puściłem z gazu to pokazywał mi 7l a nie 0. Dlaczego tak jest że dopiero jak odłączę od akumulatora i zaś założę to zacznie działać ekonomizer ?? :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Opublikowano
Podczas czyszczenia przepustnicy odkręciłem czujnik połozenia i zle go założyłem a mianowicie stycznik sygnału zamknięcia nie działał . Ekonomizer zachowywał się tak jak u ciebie . Zobacz na zgaszonym silniku czy przy dodaniu delikatnie gazu słychać ten stuk w czujniku.
Pozdrawiam