Skocz do zawartości

316ti Compact Problem z Odpowietrzeniem Silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
nie chodzi o olej sam w sobie! chodzi o wodną emulsję która się z niego wytrąca... a jak wiadomo woda szybko zamarza tym bardziej w takich tem jakie mamy aktualnie.

jutro jak mechanik mi zrobi ODME dam znac czy wszystko dziala. Oby..

Mialem tez dotychczas taka sytuacje ze mi troche oleju bral..wracalem z chorwacji 2000km to musialem dolac duzo z 1L. Teraz dochodze do wnisoku ze to byc moze przez brudna zapychajaca sie ODME. zobaczymy jutro.

E46 318D 180KM
Opublikowano
no żeby tylko przez odme. Będzie robił test kompresji cylindrów??
Opublikowano
  • Autor
no żeby tylko przez odme. Będzie robił test kompresji cylindrów??

moge mu nadmienic aby zrobil. Wczoraj ujechalem 500m zauwazylem dym z wydechu i odrazu wylaczylem silnik. Mam nadzieje, ze tylko to ta ODMA.

E46 318D 180KM
Opublikowano
  • Autor
Auto zrobione. Smiga jak nowe!! :) Jednak to ODMA. Mam nadzieje, ze juz mi nie zamarznie :) Calutka wyczyszczona i kolektor tez.
E46 318D 180KM
Opublikowano
no to super! :cool2: a jak z tą kompresją cylindrów?? było mierzone?? co z katami?? wyciąłeś czy postanowiłeś wypalić w trakcie eksploatacji?? i pamiętaj w te mrozy jak już rozgrzejesz silnik to daj trochę po garach do odcinki!
Opublikowano
  • Autor
no to super! :cool2: a jak z tą kompresją cylindrów?? było mierzone?? co z katami?? wyciąłeś czy postanowiłeś wypalić w trakcie eksploatacji?? i pamiętaj w te mrozy jak już rozgrzejesz silnik to daj trochę po garach do odcinki!

cylindry OK :) olej wypale. Dzis juz troche pojezdzilem i przepalilo. Juz nic nie dymi. Wszystko wraca do normy ! :cool2:

E46 318D 180KM
Opublikowano
A jeszcze pytanie odnośnie tego ile Ci kosztowała cała robota??
Opublikowano
  • Autor
A jeszcze pytanie odnośnie tego ile Ci kosztowała cała robota??

po znajomosci :) musial wywalac caly kolektor i go tez czyscil. I uzupelnil mi olej.

Zaplacilem 250zl :)

E46 318D 180KM