Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkim mam mały problem ze swoim autkiem ogolnie jestem w posiadaniu BMW 735i ostatnio cos zaczeło mi przerywac jak jade szybko wszystko jest dobrze a jak jade wolno top przyrywa szarpie i wogole niewiem co sie z nia dzieje jaka moze byc tego przyczyna ? Wymieniłem juz swiece przepływomierz oraz sonde i dalej jest tak samo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kolego,

mozesz jeszcze sprawdzic filtr paliwa, najlepiej od razu zmienic, koszt niewielki, a kolejny czynnik bedzie wyeliminowany

pzdr

yaz

Opublikowano

u mnie było dokładnie tak samo, sprawdziłem mase rzeczy i nic, na komputerze brak błędów , a problem został wyeliminowany zupełnie po instalacji nowej sondy lambda, w przypadku sondy ważne jest zeby była firmowa i dopasowana do konkretnego modelu, swego czasu kupiłem jakis zamiennik- bo tani, temat sondy uznałem za wyeliminowany, ale zachowanie auta nic sie nie zmieniło,było dobrze przez tydzień a potem to samo....

od 2 miesięcy mam sonde boscha, auto odżyło, chodzi równo i nie dusi sie przy mniejszych prędkościach obrotowych jak to było wcześniej. jak wymieniłeś sonde, a była to jakaś tania NO NAME, proponuje podejśc do tematu jeszcze raz i kupić lepszą, firmową.

Opublikowano
Jestem ciekawy czy to wogole to ale zobacze jesszcze raz ale jak pisałes ze jezdziłes tydzien i było dobrze a u mnie od samego początku jak chodziła tak chodzi
Opublikowano
"dobrze" znaczy bylo lepiej,a po tygodniu tak samo do falowało etc.a tak calkiem dobrze to jest teraz na sondzie boscha.. a co do sondy na komputerze można ją sprawdzić, jej zakres pracy, od 0 do 1V powinna pokazywac.
Opublikowano
Jeżeli masz sekwencje to sonda może być przyczyną ale jeśli instalacja jest zwykła to już ona nie ma wpływu i proponuje sprawdzić kopułkę z palcem ewentualnie ją przeczyścić świece i kable dla profilaktyki silnik na pewno doceni regulacje jego zaworów.