Skocz do zawartości

zmiana obc z 8 przyciskowego na 18 potrzebuje info.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko.. zabieram się za zmianę obc w mojej e36.. posiadam teraz w niej obc 8 przyciskowe z check i mam pytanie jeśli chce wsadzić 18 przyciskowe to mogę wykorzystać czarna kostkę (bez zmian w podłączeniu jej) która była w tym 8 przyciskowym czy były dokonywane niej jakieś zmiany? rozumiem ze białą muszę podłączyć ale głównie chodzi mi o podłączenie tej czarnej.
Opublikowano
w tej kostce też trzeba zamieszać,ale niewiele.Jeżeli podłączysz tylko czarną nie będzie działać.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

a może posiadasz schemat co dokładnie by było trzeba w niej zmienić ?

bądź schemat 8 przyciskowego obc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czarnej nie ruszasz a tylko wkladasz do 18obc, w białej do funkcjonowania ukrytych funkcji itp, bez jakiegos tam kodowania i alarmu, potrzeba wpiac jedynie 4 przewody z tego dwa (+ i -) mozna bezposrednio z czarnej wziac, dwa pozostale idą do zegarow (poziom paliwa, predkosc), podaj maila to ci cos wysle
Opublikowano
Czarnej nie ruszasz a tylko wkladasz do 18obc, w białej do funkcjonowania ukrytych funkcji itp, bez jakiegos tam kodowania i alarmu, potrzeba wpiac jedynie 4 przewody z tego dwa (+ i -) mozna bezposrednio z czarnej wziac, dwa pozostale idą do zegarow (poziom paliwa, predkosc), podaj maila to ci cos wysle

niestety się mylisz na czarnej kostce komputer nawet nie zaświeci,żeby cokolwiek się pokazało trzeba podpiąć zasilanie do białej kostki

Opublikowano
zrobilem probe. wsadzilem tego 8 przyciskowego do 18 i zero reakcji czyli stwierdzam ze itak czarna kostka jest inaczej podlaczona..
Opublikowano

z czarnej wtyczki pin 17(brązowy) łączysz z pinem 13 białej wtyczki

z czarnej wtyczki pin 18(czerwono-żółty) łaczysz z pinem 8 białej wtyczki

Teraz dopiero zaświeci obc,żeby pokazywało spalanie musisz wyprowadzić 3 przewody z białej wtyczki do zegarów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.