Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam takie pytanie mam instalację gazową , chyba najbardziej prosta jaka może być czyli mixer i przewód poprowadzony do filtra powietrza gdzie zasysa gaz . Mam takie pytanie po drodze z mixera do filtra jest silniczek krokowy od LPG on ma podłączoną kostkę i jeszcze ma potencjometr który można ręcznie regulować . Byłem u gazownika i on mi ustawił i kedyś było dobrze , teraz samochód miał wysokie obroty po 1.5-2 tyś ( właśnie jakie powinien mieć obroty benzyniak 2.0 12 v 6 garów ? ) i myślałem , że to silniczek krokowy , niestety po zmianie nie było różnicy , tzn była ale w górę miał już 2,5 tyś na wolnych więc przykręciłem jemu ten potencjometr o 3,5 obroty i ma teraz 800-900 obr/min i jest tak jakby git , ale nie wiem czy ja jego tym przykręceniem zdławiłem , czy po prostu drugi silniczek krokowy trafił się wadliwy , auto niby normalnie się wkręca , chodź jak 1 wszy raz wyjechałem to do 5,5 się raz tylko wkrecił , potem już było git co o tym myślicie ?

Pozdrawiam

Sebo

http://img810.imageshack.us/img810/9430/20110302872.jpg

Przykazanie 11 - Myśl !!!

Opublikowano
Gazu nie przestawia się o 3,5 obrotu :mad2: To po pierwsze, po drugie do właściwego ustawienia mieszanki,potrzebny jest analizator spalin, no chyba że masz chęć na kapitalkę w silniku, bo w skrajnych przypadkach wypalisz dziury w tłokach, zkopcisz zawory i poupalasz im gniazda. Podjedź do kogoś kto się na gazie zna i ustawi Ci to za maks.50zł. Obroty w każdym jednym benzyniaku powinny być na poziomie 800-900 na minutę.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam