Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...to mój pierwszy post na forum ale już troszku je czytałem,przejde do rzeczy...problem mam taki że szyba od strony kierowcy otwiera się super gorzej z zamknięciem :mad2: ponieważ zamyka się tylko do połowy i słychać przy tym jakby silniczek w drzwiach "umierał".Pytanie jest takie czy może to być wina silniczka czy coś innego? z góry dziękuje za odp. :modlitwa:

Mam jeszcze drugi problem :duh: z tą szyba nie działa mi przy otwieraniu drzwi osuwanie się szyby o te 2-3 cm czy to może mieć związek z tym pierwszym problemem czy też coś innego.Dodam tylko że sprawdzałem czujnik osuwu szyby i z nim wszysko ok jest. :cry2:

pozdrawiam.

Opublikowano
cześć na początek sprawdx czy przewody w gumie po miedzy drzwiami a buda sa OK a nastepnie przyjrzyj sie sterownikowi który jest w drzwiach kierowcy on odpowiada za sterowanie szybą może być ze szyba chodzi w drzwiach bardzo ciasno i siłownik nie ma siły jej podnieść bo termik wyłacza i tak samo moze być z opuszczeniem ! a na końiec sprawdx sam silniczek! odkręć go od mechanizmu i podłacz na krótko w tych silniczkach często wyskakuje taka tólejka która blokuje jego pracę......
Opublikowano

no piękne dzięki za odp,jutro będe to sprawdzał to co napisaleś bo w sumie jak caly mechanizm był w drzwiach zamontowany bez tapicerki to szyba sie zamykała cała (ciężko bo cięzko ale się zamykała) a po nałożeniu tapicerki już było kiepsko.Więc może to yć coś innego niż silniczek ale że sie na tym nie znam więc wole zapytać kogoś kto już miał z tym styczność.THX

pozdrawiam.