Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam auto bez klimy tak więc panel sterowania ogrzewaniem jest najprostrzy tzn. 5 przycisków i 3 pokrętła. Mam problem z włączaniem ogrzewania tylnej szyby. Jak włączę jej ogrzewanie(zapala się dioda) przy załączonym nawiewie na np. nogi i środkowe kratki to ogrzewanie szyby nie działa pomimo, że dioda świeci. Natomiast gdy włączę przycisk, który kieruje cały nawiew na szybę przednią to załącza się też samoczynnie ogrzewanie tylnej. Tylko teoretycznie bo zapala się tylko dioda sygnalizująca, że to ogrzewanie działa. Ale jeżeli jeszcze raz nacisnę przycisk od tylnej szyby to dopiero zaczyna grzać. Trochę bez sensu. Co na to powiecie? Czy tak musi być? Czy nie można włączyć ogrzewania tylnej szyby bez względu na kierunek (np. na nogi)ustawienia nawiewu?
Opublikowano
chyba nie, w e-30 też jak ustawisz na przednią szybę nawiew to dopiero działa tylne grzanie,bynajmniej u mnie tak jest :D
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
  • 1 rok później...
Opublikowano
chyba nie, w e-30 też jak ustawisz na przednią szybę nawiew to dopiero działa tylne grzanie,bynajmniej u mnie tak jest :D

Witam

wlasnie chcialem sobie podgrzac szybe i nie dziala.

Czy to prawda,ze trzeba ustawic nawiew na przednia?

Do tej pory wogole nie korzystalem z tej mozliwosci :P

pozdrawiam