Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanowne grono bmw . Jestem tu nowy w chwili obecnej jeżdzę astrą i pewnie dalej bym jeżdził gdyby nie marka BMW. Nie wiem co wtych samochodach jest i co mnie do nich ciągnie ale są piękne . Co możecie powiedzieć na temat tego auta http://otomoto.pl/bmw-318-1-8-gaz-klima ... 57026.html. Jeżeli o mnie chodzi to te 116KM w zupełności mi wystarczą . Wadą tego auta jest to że ma czarny kolor a tak pozatym to wsystko mi pasuje . Ciekawy jestem co to za gaz i czy będzie serwisowany w Polsce. Trochę wydaje mi się że cena jest za niska jak na taki stan auta , ale jak oglądałem inne w realu to też tak miały . Kurde auta 10 letnie a wyglądają jak nowe to nie to co Astra. Jak byście mogli wyrazić swoją opinnie to bym był bardo wdzięczny. Interesuje mnie benzyna bo disel mnie przeraża chodzi o koszta naprawy i nie znam sposobu działania wszystkich podzespołów. Mieszkam w Płocku a tu jak się podjechało do mechanika od disli (znawcę oczywiście)to "oczywiście pompa panie pompa" do drugiego to samo no mówię wam ręce opadają, a ja auto naprawiłem za 10 zł bo wężyk był przetarty . W astrze mam 2.0 dtl 82 KM i ten samochód sobie dobrze radzi.Nie miałem żadnych napraw związanych z silnikiem . Nie jestem zwolennikiem wyścigów , latania bokiem no może trochę . Chcę bezpiecznie dowieść rodzinę no celu.
Opublikowano

Nie za bardzo wiadomo, o który chodzi, bo link otwiera całą stronę. Która zresztą zaczyna się od E30 318 z gazem, która tak naprawdę E30 nie jest ;)

Daj dokładnego linka.

Opublikowano

1. link nie działa, popraw go proszę.

2. Jest specjalny dział na forum w którym tego typu post możesz umieścić.

3. Musisz się przygotować na większe wydatki eksploatacyjne niż w przypadku Astry a na sam początek przygotuj min. 20 tys na zakup auta + instalacja gazowa, of course. Nie wiem ile kosztuje auto z podawanego przez Ciebie linka ale pewnie mniej....

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
http://otomoto.pl/bmw-318-1-8-gaz-klimatronic-serwis-C17157026.html mam nadzieję że teraz będzie dobry. Co to znaczy większe wydatki w astrze: za maglownice 1300 zł , pasek z napinaczem i regeneracja alternatora 1000 zł , amortyzator 250 zł , napawa sprzęgła z łożyskiem około 1000 zł , łożysko z piastą 450 zł w BMW mogą być większe?
Opublikowano

Auto od handlarza, więc zalecana jest daleko idąca ostrożność. Zdjęcia deski jako jedyne rozmazane, niech Ci podeśle lepsze zdjęcia wnętrza i komory silnikowej + VIN. Koleś pisze że auto serwisowane w ASO więc powinieneś dostać pełną historię w salonie BMW. Jeżeli się okaże że nie było dramatów to jak nie masz daleko - warto zobaczyć.

116 KM to trochę mało ale zawalidrogą nie będziesz. Co do kosztów - wahacze 2 x wcześniej czy później musisz zrobić = 1000 PLN. Sprzęgło 1500 zł.

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
To nie jest tak źle. Pewnie koszty adekwatne do komfortu i wyglądu. Czy po tych zjęciach można powiedzieć czy była bita? Inatalacja gazowa zakładana w niemczech ciekawe jak się bedzie sprawować, ale pewnie odpowiedź uzyskam jak będę wiedział jaka to istalacja. Ma elektryczne szyby i inne wyposażenie dość bogate a tylne szyby są otwierane na korbkę to normalne?
Opublikowano

Kolega pitong sprzedaje swoje auto - 318i na gazie: viewtopic.php?f=5&t=147917

a tu jego aukcja http://allegro.pl/bmw-318i-lpg-bardzo-zadbana-pelna-opcja-i1452772624.html

Opublikowano
Fajne ale nie kombi mam działkę i dużego psa którego muszę nieraz zawieść do weterynarza sedana wykluczyłem od razu, ale bardzo dziękuje za podpowiedź. Swoją drogą tyle rzeczy wymienionych aż szkoda.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ma elektryczne szyby i inne wyposażenie dość bogate a tylne szyby są otwierane na korbkę to normalne?

Bardzo czeste zjawisko w wielu BMW, takze tych drozszych i mocniejszych wersjach silnikowych.

Jeszcze chciałbym zauwazyc, ze:

Jesli jest to silnik 1.8 116 koni, to to auto jest 316i a nie 318i jak napisal sprzedawca.

Jesli zas auto jest na prawde 318i, to ma silnik 2.0 (1995ccm) o mocy 143 koni.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...