Skocz do zawartości

320d 150ps 2004r zmiana temp z farenheit na celcjusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak jak w temacie, przypadkiem 1 dnia po zakupie pomyliłem przyciski, chciałem zresetować licznik, nacisnąłem , przekręciłem i temperatura zewnętrzna jak i temperatura klimatyzacji przeskoczyła z Celcjusza na Farenheit`a. Dalej wciskałem, kręciłem i nie mogę powrócić do poprzedniego stanu - czyli celcjusza. Temat poruszany był w e39 ale w e46 nie znalazłem informacji jak to zrobić. Jakieś sugestie ?
Opublikowano
dzisiaj po tankowaniu też źle wcisnąłem nie tą szpilkę co trzeba i przeskoczyło na Farenheity. Do zmiany tem trzeba wcisnąć PRAWĄ szpilkę w zespole wskaźników i znowu mamy 'C :mrgreen:
Opublikowano
no cisnę ją od piatku i nic, przekręcałem z lewo i w prawo, trzymałem wciśniętą i cisnąłem pulsacyjnie i to samo, myślałem że może jakis patent jest, czy na włączonym zapłonie czy nie, czy na odpalonym silniku itd
Opublikowano
a nie da się tego jakoś inaczej przełączyć ? bo jeśli np mogę zresetować średnie spalanie ( sprawdzę to rano ) to teoretycznie nie jest ukruszony prawda ? bo tym prawym przyciskiem też się spalanie resetuje
Opublikowano
wydaje mi się, że Ranger ma rację... poza tym te bolce naciskające [już na samym przełączniku] są tak cholernie delikatne, że łamią się w mgnieniu oka. Jeżeli nie słychać i czuć tego oporu przycisku w trakcie naciskania to niestety przyczyna j/w.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli masz radyjko z wyswietlaczem to mozesz tam to zmienic

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii