Skocz do zawartości

[E87] Sterownik silnika nowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam czy ktoś morze mi pomóc zamówiłem nowy sterownik silnika w serwisie pod nr nadwozia czy po założeniu go do samochodu

samochód powinien odpalić czy sterownik będzie już zakodowany itp.bardzo proszę o jakąś odpowiedz

Opublikowano

Napewno trzeba kodować .

Zamówienie po numer vin to tylko dlatego aby zamówić dobry model sterownika , bo są różne oznaczenia do różnych silników oraz wersji .

Opublikowano
  • Autor
dzięki za informacje tylko zastanawiałem się czy auto w ogóle odpali i jak trzeba to gdzie to zrobić oprócz serwisu
Opublikowano
  • Autor

to zobaczę w czwartek mam dzwonić czy juz jest sterownik dam znac czy w ogóle odpalił

nie mam jeszcze długich swiatel i szyba pasażera skacze morze ktoś miał taki problem i morze mi doradzić pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
fajna ta twoja jedyneczka mojej jeszcze dużo brakuje żeby tak wyglądała
Opublikowano
fajna ta twoja jedyneczka mojej jeszcze dużo brakuje żeby tak wyglądała

troche off top, ale...

wstawiłem zdjęcia, jak wyglądała przed zakupem (trudno w to uwierzyć, ale...)

Opublikowano
  • Autor

ja na razie muszę doprowadzić elektronikę do porządku a potem mogę myśleć o ulepszeniach

ale zawieszenie czy jakies mechaniczne zmiany to sam dam rade zrobic najgożej jest z elektryką - bo mało kto

zna się dobrze na bmw i ma odpowiedni sprzęt pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam czy ktoś morze mi pomóc zamówiłem nowy sterownik silnika w serwisie pod nr nadwozia czy po założeniu go do samochodu

samochód powinien odpalić czy sterownik będzie już zakodowany itp.bardzo proszę o jakąś odpowiedz

Kupując nowy sterownik w serwisie trzeba mieć świadomość ,że się przepłaca za niego 10 -krotnie.Dla E87 oprócz kodowania niezbędne jeszcze będzie programowanie .Wszystko razem w serwisie będzie kosztowało powyżej 4500zł

Jest na to tańszy sposób. Kupić używkę na Allegro za 300-500zł a później wysłać to do mnie na zaprogramowanie.Suma kosztów to ułamek tego co w serwisie..