Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć w mojej 735 odkąd kupiłem aż do wczoraj był taki fajny dźwięk jak się zaczęło dynamicznie przyspieszać tak jak by się automat zastanawiał miałem to przy 110 i dziś zauważyłem ze tego nie mam tylko normalnie jak by przerzuca bieg ten dźwięk występuje teraz gdzieś przy 130 - 140 Dodam ze od kilku dni jeżdżone było dynamicznie. Ale na któtkich odcinkach 300-400m potem spokojnie a z 60 na tempomacie

O taki dźwięk jak na filmiku mi chodzi konkretnie jak np w jego 19 sekundzie

Też tak macie? Co to i przy jakiej prędkości, czy pojawienie tego dźwięku zależy od prędkości w jakiej został wykonany kick down czy ilości dodanego gazu?

Tu ten filmik.

A jeszcze takie pytanie mi do głowy przyszło ta skrzynia też uczy się stylu jazdy czy to tylko te z 750?

Nie wiem jaką mam 4HP22? chyba taką

Opublikowano
dzwiek ?!to jest zagaadka,a czy ty masz skrzynie 22 czy 24 musisz sam sprawdzic na skrzyni masz tabliczke,takich tabliczek nikt nie zmienia.
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano
tak czy inaczej ja tam slysze tylko wydech, apropo pol zartem pol serio,skrzynia to nie kon ktory uczy sie jezdzic,kazde wcisniecie gazu powiino dawac jakas reakcje wiadomo nagle nacisniecie gazu powoduje wcisniecie kicku co niesie za soba redukcje na odpowiedni bieg.
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano
Hej, na filmie to jest wydech. Jeżeli skrzynia wyje to remont, wyje zawsze jakieś łożysko. Może to być też dyfer, jeżeli na sporcie jak i na econo wyje przy tej samej prędkości to mogą to być łożyska dyfra albo wychodzące na skrzyni. W M30 masz skrzynię 4HP22 sterowaną hydraulicznie. Te skrzynie ani 4HP24 z 750 niczego się nie uczą, nie ma tam żadnej adaptacji.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
nie, nie źle to ująłem chodzi o takie buczenie inny dźwięk przy takiej prędkości :P Ale nie stały tylko chwilowy