Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam posiadam bmw e30 84ri wolnym krokiem biore sie za swapa bo 1,8nie dawał juz rady i mam wiele pytan czy instalacjia jest przystosowana do pompy paliwowej w zbiorniku czy bedzie duzo zabawy z elektryka bo chcial bym zrobic to z głowa zeby nie było żadnych prowizorek w elektryce
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
najlepiej od E30, bo była one w takie wyposażone. W używkach nie powinno być problemu ze znalezieniem takiej pompy. A ogolnie ze swape to temat rzeka. Zmiana z silnika ze 100km na 170 wiaże się ze zmianą hamulcow na wydajniejsze. Napewno nie będzie grał wal napędowy. w obrotomierzu bedzie trzeba zminić kość bo nie bedą obroty pokazywaly prawidłowo. Ogolnie jak masz dawce kpl to przekładasz wszystko co potrzeba. A jak nie masz to dostosowujesz wedle potrzeb.
Opublikowano
kumpel załatwił mi silnik z skrzynią chłodnica wiązka kompem za 1000zł i nic wiecej nie mam mam jakis obrotomierz od e28 może bedzie chodził bo seryjnie w moim bmw jest zegarek a wal od jakiego bmw podejdzie bo mój bedzie albo za długi albo za krótki no i coś co mnie najwięcej przeraza ta przeróbka instalacji bo sa tam inne kostki ma może ktoś jakiś schemat jak to podłączyc