Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam pytanie co oznaczą skróty o/s i n/s w opisie poduszki powietrznej

BMW 320 E46 O/S DOOR AIRBAG ?

i jeszcze jedno pytanie czy poduszka powietrzna z modelu 320 będzie pasować do 323i od razu piszę że ten sam rocznik ?

dzięki wielkie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak bedzie pasowała jesli wyglada tak samo. Mam na mysli przełom roku 2001 gdzie wychodziły poduszki trójramienne i okrągłe. Dlatego tez pisze jesli wygladaja tak samo

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

mój rocznik to 1999

a znalazłem poduszkę model 1999-2002

czy będzie pasować ?

a i co oznaczają te skróty o/s n/s ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi mi o to ze poduszki były montowane w trójka trzyramienne , czteroramienne i okrągłe jesli znalazłes taka samo co twoja to bedzie pasowała nawet jesli bedzie z innego rocznika a te skróty to z czego na poduszcze masz czy jak ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te skróty to offside i nearside. Ta poducha to nie z Anglii przypadkiem?

Ogólnie chodzi o strony w aucie. Nearside to strona bliższa, offside to strona dalsza. Bliższa i dalsza od chodnika. Czyli w Polsce jedziesz prawym pasem i po swojej prawej stronie masz "swój" chodnik. Więc poduszka pasażera jest bliżej chodnika (czyli N/S), a kierowcy dalej (czyli O/S).

Rok zajęło mi obczajenie co jest co, a przez resztę życia zastanawiam się, po co tak komplikować sobie prosty w sumie temat.