Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam szanse kupić z niemiec samochód bmw alpina d10,diesel,silnik 2,5l, rok produkcji 2001, lekko powypadkowy. Do wymiany jest przedni zderzak oraz przednia szyba. I mam kilka pytań w sprawie tego samochodu.

1.Czy jest szansa znalezienia pasującego i kupienia do niego w Polsce przedniego zderzaka z halogenami?

2.Jaki ten samochód jest eksploatacji. Psuje się często? Jak tak to na co trzeba by było się przygotować.

3.Jest w niemczech i jak chcę go przewieźć do polski, trzeba zapłacić tzw. przewóz celny. Nie mogę znaleźć takowych informacji ;|

Opublikowano
Witam, mam szanse kupić z niemiec samochód bmw alpina d10,diesel,silnik 2,5l, rok produkcji 2001, lekko powypadkowy. Do wymiany jest przedni zderzak oraz przednia szyba. I mam kilka pytań w sprawie tego samochodu.

1.Czy jest szansa znalezienia pasującego i kupienia do niego w Polsce przedniego zderzaka z halogenami?

2.Jaki ten samochód jest eksploatacji. Psuje się często? Jak tak to na co trzeba by było się przygotować.

3.Jest w niemczech i jak chcę go przewieźć do polski, trzeba zapłacić tzw. przewóz celny. Nie mogę znaleźć takowych informacji ;|

TO powinno mieć 3,0l pojemność.

Zderzak jest seryjny, Alpina dołożyła tylko dokładkę zderzaka.

Często się nie psuje, ale jak już się popsuje to powodzenia, w szczególności chodzi nietypową turbinę i wtryskiwzce.

A tak ogólnie to bardzo fajne auto.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

Możliwe że ma 3.0 l. Jestem "pośrednikiem" który ma się dowiedzieć co i jak. A sam osobiście nie znam się na samochodach. Więc, napisałeś że to zderzak seryjny, czyli nie mam się co martwić że nie dostanę go? BMW alpina jest z serii e-39? Więc jak tak to każdy zderzak z samochodu z tej serii będzie do niej pasować.

Muszę teraz znaleźć więcej informacji o tym samochodzie, oraz i ile by trzeba zapłacić za przewóz z niemiec przez polską granicę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obudziłeś się ze snu wielozimowego? ;)

Nie ma już polskiej granicy, a już na pewno w sensie samochodowym. :) Przywozisz auto do Polski, płacisz akcyzę, ekologię, tłumaczysz dokumenty, płacisz VAT lub nie i rejestrujesz.