Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam X5 E53 z roku 2005 (po lifcie). Ostatnio zauważyłem, że monitor (wyświetlacz) tak jakby podświetlany jest żółtym światłem, a nie jak wcześniej białym. Objawia się to w następujący sposób:

- napisy, które wcześniej były białe są teraz żółtawa

- woda na mapie jest zielona, a nie niebieska

- itp

Ogólnie wszystkie wcześniejsze kolory wyglądają jakby wymieszały się z żółtym i po bokach wyświetlacza widać właśnie takie żółtawe światło. Niby drobna rzecz, ale strasznie mnie to irytuje... co może być przyczyną, co zrobić ?? proszę o pomoc :oops:

• 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę,że to nie tyle problem z podświetlaniem a z wyświetlaniem w odpowiednim kolorze. U mnie od wczoraj wszystko na niebiesko :duh: .

Dokładnie rzecz ujmując kolory wyświetlania zmieniają się od wstrząsów podczas jazdy. Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie? :?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem u mnie rozwiązany; po poruszaniu wiązką wychodzącą z MK4 kolory wracają. Trzeba zapobiegać przecieraniu się ich.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 1 rok później...
Opublikowano
przepraszam że odgrzewam temat ale u mnie jest dokładnie tak jak opisujecie tylko nie wiem o jaką wiązkę chodzi wychodzącą z MK4? Możesz mnie kolego naprowadzić?? Albo ktokolwiek jeżeli miał podobny problem i jakoś się z nim uporał niech pomoże bo ja nie mam pojęcia czemu tak się dzieje.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dvd czyta ale w bagażniku Pod klapką navi masz CD... Bluetooth to osobny moduł do telefonu nie navi... chyba, że mówisz o przesyłaniu dźwięku do navi/radia przez bluetooth... wtedy line-in + moduł za 100zł i masz co chcesz.
Opublikowano

ogólnie to chciałbym przerobić swoją małą navigacje monochromatyczna na pełna(16:9) w bagazniku mam czytnik gps dvd mk4 i zmieniarke na 6cd.

Chciałbym zakupić Navigacje/Radio 16:9 i mam jeszcze kilka pytań.

Czy czytnik będzie działał bez problemu z navi 16:9?

jezeli duza navi odtwarza tylko płyty cd, moja zmieniarka tez jest na cd ale juz czytnik gps jest dvd to czy moze on służyć do odtwarzania płyt innych niz płyty z mapami? np czy można na takim zestawie odtwarzac filmy dvd?

Prosze o odp bo chcę kupic taka navi a takie inf sa dla mnie bardzo pomocne.

Opublikowano

Jak masz czytnik MK4 to powinno hulać. Filmów nie pooglądasz czy tak, czy tak... chyba, że przez złącze TV i dodatkowy odtwarzacz podłączony przez coś takiego:

http://img816.imageshack.us/img816/5995/83638793.jpg

Opublikowano
jeszcze jedno ostatnie pytanie. Chciałbym wymienić oryginalne głośniki na inne głośniki, mam już głośniki JBL na przód ze zwrotnicami i gwizdkami2x 75W i tył dwudrożne 2x 60 W czy taki wzmacniacz z tego radia da rade z takimi głosnikami ? nic sie nie spali itp? mam tez wzmacniacz monoblock ale chce jego podpiąć pod skrzynie.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzewam temat, bo zrobił się off top, czy ktoś ma więcej info o przyczynach zmieniającego się koloru wyświetlacza? :) który kabel/ wiązka jest temu winna?

Już mam dość stukania w deskę, żeby powrócił do normalności, szczególnie po wjechaniu w większą dziurę.