Skocz do zawartości

330XD - gdzie oddac automat do regeneracji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczòw.

Mam powazny problem.Skrzynia automatyczna w mojej buni zastrajkowala i odmòwila posluszenstwa :cry2: .

Minol miesiac,a poszukiwania skrzuni synchro nie daly zadnych rezultatòw :mad2: .

Jestem posiadaczem BMW 330XD z 2003 roku. Olej spuszczony,a na korku drobniutkie opilki zelaza,wiec raczej beznadzieja.

Jezeli ktos posiada taka skrzynie na sprzedaz,lub ma namiary na dobrego fachowca(caly kraj) od skrzyn automatycznych,ewentualnie

kogos kto mòglby mi sprzedac kompletny zestaw do przejscia na manual(oczywiscie synchro) bede wdzieczny jak nie wiem co.

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczòw.

Mam powazny problem.Skrzynia automatyczna w mojej buni zastrajkowala i odmòwila posluszenstwa :cry2: .

Minol miesiac,a poszukiwania skrzuni synchro nie daly zadnych rezultatòw :mad2: .

Jestem posiadaczem BMW 330XD z 2003 roku. Olej spuszczony,a na korku drobniutkie opilki zelaza,wiec raczej beznadzieja.

Jezeli ktos posiada taka skrzynie na sprzedaz,lub ma namiary na dobrego fachowca(caly kraj) od skrzyn automatycznych,ewentualnie

kogos kto mòglby mi sprzedac kompletny zestaw do przejscia na manual(oczywiscie synchro) bede wdzieczny jak nie wiem co.

hmm... uzywana skrzynia manualna + nowy kpl sprzęgła + nowe koło dwumasowe + pedał sprzęgła do kabiny i parę drobiazgów... ciekawe ile to wyjdzie.

Opublikowano
A jakis fachman od automatòw w kraju jest,czy mam to auto zlomowac odrazu. :mad2: Nie wierze,ze w naszym pieknym kraju wszyscy specjalisci od automatòw to partacze.Napewno mamy jakiegos orla .Prosze o namiary.Z gòry DZIEKUJE!
Opublikowano
Co do zmiany z automatu na manuala - na pewno da się zrobić, rozmawiałem w Krakowie z gościem (swoją drogą forumowiczem, ale nie pamiętam już jego nicka) który zmieniał w 320d skrzynię z 5b na 6b. Musiał zmienić do tego całe sprzęgło i wał ale dał radę i nie załamał się kosztami :)
Opublikowano
znalazlem goscia w gorzowie wlkp.firma AUTOMATIC.powiedzial ,ze naprawi mi skrzynie w jeden dzien.koszt to okolo 4000.daje gwarancje roczna na skrzynie i dwuletnia na sprzeglo.czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat?
Opublikowano
ogólnie kiedyś w 7er miałem automat ale awaria mi się nie przytrafiła ale rozmawiałem z ludźmi których to dotyczyły i radzą aby przy każdym oddaniu automatu do naprawy spisać umowę o dzieło , konkretnie o wykonanie naprawy ponieważ potem są cyrki a gwarancje to sobie można wiesz gdzie wsadzić ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/