Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Odpalając rano samochód - 316i M10 (na benzynie oczywiście), usłyszałem "strzał" po czym samochód zgasł. Druga próba odpalił bez problemu. Boje się że są to początki czegoś niedobrego więc pytam, co to mogło być ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
jeżeli był strzał to napewno problemy z zapłonem należało by sprawdzic swiece kable palec a pzedewszystkim ustawienie samego zapłonu wiedz otym jezeli miałeś ten obiaw na benzynie nie ryzykował bym jazdą na gazie bo jak ci gaz strzeli to pouszkadza inne rzeczy gaz jest czuły na rużnego rodzaju niesprawnosci w ukladzie zaplonowym
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Fajnie że piszecie "use the search" ale na tym forum nie da się normalnie używać wyszukiwarki - przy próbie wyszukania drugiego hasła mam ciągle komunikat iż nie mogę skorzystać teraz z wyszukiwarki, tym bardziej takie wskazówki są irytujące.

Wracając do problemu, stwierdziłem że zajmę się tym jeśli strzał się powtórzy.. do wczoraj. Okoliczności są trochę inne, na benzynie jest wszystko ok. Przy jeździe gazem na trasie około 50km strzelił mi jakieś 5-6 razy - czy mam doszukiwać się problemu w układzie zapłonowym? Co sprawdzić w pierwszej kolejności?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu nie jest potrzebna wyszykiwarka, przejrzyj pierwsze 3-4 strony i na 100 procent znajdziesz tematy gdzie podobny temat był poruszany. Podpinasz się pod taki temat. A nie tworzysz nowy.

Tak ta, ukłąd zaplony, ew. do sprawdzenia regulacja gazu, bo może jest ustawiona za mała. Oczywiście filtr powietrza to podstawa wiec sprawdź czy nie najwyższa pora na wymianę. Na wymianę a nie czyszczenie kompresorem,bo nie jest az taki zly.