Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MOŻE KTOŚ WIE JAKI POWINIEN BYĆ WEDŁUG INSTRUKCJI AKUMULATOR DO E36 2.0 24V chodzi mi o pojemnosc w Ah i napięcie znamionowe,jesli chodzi o firme to wyczytałem ze najlepsze BANER i CENTRA futura,ale o pojemnosci i napieciu nie znalazłem wiele do mojego autka.pozdrawiam
Opublikowano
najmniejszy to 55Ah jaki możesz zalożyć żeby było dobrze, ale zależy to również od opcji elektryki w samochodzie. Ja proponowałbym nieco większy np. pomiędzy 55-70 Ah, bo mocniejsze są już gabarytowo większe, droższe i alternator może ich niedoładowywać. Wszystkie oczywiście na 12 Volt. Natomiast marka: no coz jakiej marki by niebył to i tak istnieje ryzyko, że obecna technologia - a raczej oszczędność firm, które je produkuje, doprowadzi do wcześniejszej reklamacji. Wiec kupuj tak, aby ewentualnie reklamacja była uwzględniona, czyli konieczność gwarancji na akumulator.