Skocz do zawartości

[E46] Głośniki raz działają raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam w e46 nagłośnienie HK z nawigacja MK3. Problem polega na tym ze gwałtownie trace dzwiek. Potem po jakims czasie sam sie włącza z powrotem. Niema dzwieku w radiu, cd oraz tv. Wczesniej wymienialem lusterko i trzeba było boczek zdjac lewy, ale wszystkie kostki podłączone. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
Dodam ze wczoraj rano niemoglem odpalis samochodu (klema nie byla dobrze przykrecona). Po odpaleniu znow byl normalnie dzwiek. Po przejechaniu kilku set metrow znow znikl a potem zaczol mi zanikac obraz na wyswietlaczu navi i przestala reagowac na przyciski (jakby sie zawiesila).
Opublikowano
z punktu elektronicznego bo taką szkołę skończyłem wygląda na zanik masy :) sprawdź nie tylko podpięcie kostki ale pozaglądaj do środka kostek czy pin od masy się nie stopił ja tak miałem w e46 po lifcie w światłach z tyłu i lewe i prawe tak samo piny od masy stopione drut gruby a pin miniaturka :?
Opublikowano
Ja bym powiedział że to wina Navi , a nie połączeń . Zobacz czy nie masz przycisku Reset, ewentualnie wizyta u elektronika jeżeli nie masz gwarancji.
Opublikowano
nie nie nie to nie navi to jakieś połączenie a jeśli wszystko jest ok to na 1000% tuner do naprawy możliwe ze napylane luty w tunerze dają o sobie znać w szczególności jak jest zimno wystarczy je poprawić i powinno hulać
Opublikowano
  • Autor

No własnie chcem zaczac od sprawdzenia podłaczenia glosnikow, bo miałem wyminiane lusterko i boczek od lewych dzwi byl zdejmowany. Juz dwa razy do mechanika jechalem (raz juz na hale wjezdzalem) i za kazdym razem radio zaczynalo grac. Bmw to jednak humorzasta istota :wink:

Ps. chodzi ewentualnie o tuner radia?

Opublikowano
tak ewidentnie jest to tuner a BMW zastosowało tuner cyfrowy z hybrydowymi końcówkami mocy tak że nie jest on za tani możesz zdjąć obicie z tyłu i zobaczyć jaki masz tuner jeśli bm54 sam taki mam po jego rozebraniu można się tylko zastanowić jak takie coś może wzmacniać dźwięk jeśli bm24 to spokojnie możesz poprawić luty i powinno hulać zdjęcie najczęściej cierpiących lutów moge wysłać na mail