Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam . Jak juz pisalem w innych postach przydazyla mi sie nie mila sytuacja z kraweznikiem ...

Wymienilem tylnia tuleje przedniego wahacza i ustawilem zbieznosc na "oko" aby dojechac do warsztatu ...

Dzis gdy przejechalem sie kawlek po wcisnieciu pedalu hamulca odczulem mocne bicie kola oraz bicie na pedale ... Wk*****ny cala sytuacja podnioslem samochod na lewarku i poruszalem kolem ...

Czuc luz tak jak by na koncu drazka kierwniczego patrzac w strone maglownicy ... Ale nie jestem pewien czy to jest luz na tej kulce na koncu drazka czy w maglownicy ...

Pytanie moje do was czy jest mozliwosc by drazek byl zje... czy to racz cos w maglownicy ??

Na wahaczu nie czuc luzow , ale zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia poniewaz gdy ruszalem tym kolem zauwazylem ze razem z kolem rusza sie rowniez troche amortyzator ze sprezyna tzn gdy ruszam w prawo on tez delikatnie tak jak by sie obkrecal i w druga strone to samo ... Czy to jest normalne ??

Prosze o pomoc i z gory wielkie dzieki

Edytowane przez Damian330d

" Ucz sie pracuj ciezko dnia kazdego

trening czyni mistrzem duzo w tym dobrego

pierwszy krok to poczatek by osiagnac szczyty

dzialaj swiadomie przestan na farta liczyc ... " HG

Opublikowano

Podnioslem dzisiaj samochod , zdjalem obejme gumowa z drazka kierowniczego i nagralem film

Taki luz jest na maglownicy ... To chyba nie jest normalne ??

http://www.youtube.com/watch?v=GSxaUj4fBGA

Opublikowano
Dokładnie kolego luz nie jest normalny masz uszkodzone maglownicę! Luz jest dość duży bardzo duży

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

Zastanawiam sie teraz co zrobic ;/ Regeneracja czy kupno uzywanej ?

Ps. Wyczytalem rowniez gdzies na forum ze pasuje do E46 maglownica z E36 ... Przeprowadzal juz ktos taki zabieg ??

Ps2. Czy moze ktos udzielic mi informacji jak pozniej odpowietrzyc caly uklad hydrauliczny po wymianie maglownicy ??

Z gory dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano
Up

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do maglownicy to sprawdz na http://www.realoem.com/bmw/select.do Twój nr maglownicy czy pasuje tez do e36 sprawdzałem mój i jest tylko e46. Co do odpowietrzenia układu wydaje mi sie ze wystarczy krecik na zgaszonym silniku kierownica na max w jedna i w druga strone majac zalany olej do pełna potem odpalić auta powtarzać te czynnosci i dolewać oleju. Gdy układ edzie dobrze odpowitrzony nie bedzie słychać zadnych "pisków czy tarć"

Sam tego nie robiłem ale wydaje mi sie ze wlasnie w ten sposób trzeba odpowietrzyć układ

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Ja w mojej 320D też miałem luz. Na postoju ruszając kierwonicą 'lewo - prawo' słychać było stukanie. Mechanik wymienił na regenerowaną firmy Lauber. Jeżdżę tydzień i póki co jest ok.
Opublikowano
Wlasnie zdemontowalem maglownice i teraz gdy ja ruszam nie ma zadnego luzu :/ Czy to mozliwe ze ten luz moze nie byc wyczuwalny ?? Na filmie widac ze luz jest spory ...

Opublikowano (edytowane)
No to czeka mnie wymiana maglownicy ;/ Edytowane przez Damian330d

Opublikowano

Witam

bez obciazenia luzu moze nie widac, a tak jak miales na filmie pokazane to luz byl duzy bardzo duzy. Przerabiam to teraz w swoje buni i przymierzam sie do wymiany maglownicy po regeneracji. Jak kupisz uzywke to tez niewiadomo czy bedzie dobre a po regeneracji rok czasu gwarancje zawsze masz.

Opublikowano
Jaki jest plyn do mojej maglownicy ??http://www.olejesamochodowe.com.pl/p/1115,25/castrol-atf-tq--dexron-iii---1l/ ten bedzie ok ??

Opublikowano
Dzieki panowie za info , w czwartek mam wolne to sie wezme i wymienie wszystko przy okazji moze jaki maly opis stworze jak wymienic plyn i zmienic maglownice .