Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiram mam BMW318is z 92r i mam problem w falowaniem obrotow :( czytalem wypowiedzi na forum ale tego jest tak sporo ze nie znalazlem tego co bym chcial :( a miaowice moja bryka nierowno pracuje obroty faluja od 1000 do prawie zera ale nie zawsze ma takie napady zalezy od dnia nieraz jest to na zimnym silniku nieraz na cieplym, jeden dzien jezdzi normalnie a na drogi obroty faluja caly czas :( wymienilem silniczek krokowy nie pomoglo wymienilem wszystkie uszczelki na dolotowym rowniez nie pomoglo sprawdzilem wszystkie przewody nie ma zadnych uszkodzen , przepywka rowniz odpada :mad2: i co mnie strasznie martwi to ze jak jej depne to i 25l spali:( co dziwniejsze gdy zapale swiatla i radio obroty faluja jeszcze bardziej i przygasaja swiatla :( pomocy ktos moze zna tego przyczyne ??
Opublikowano
tylko problem jest taki ze w mojej okolicy nikt niema takiego starego wejscia zeby go podpiac :(

Jeśli masz do kanału dostęp to odłącz lambdę i zobacz jak się zachowuje, jeśli będzie poprawa to znak że sondę trzeba wymienić.

Opublikowano
koledzy maja racje ze to może być sąda!!ale sprawdź tez akumulator czy nie jest już zużyty albo może ktoś wstawił akumulator który ma mniej albo więcej Ah niż przewidywany do tego modelu!!!!! i sprawdź przy tej okazji alternator i świece.W 318is powinien być akumulator 50Ah ! :8)