Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie na kompie pokazuje misfire decektion cyl 1 który to jest 1 ten patrząc na przód auta czy ten od strony pasazera pytam bo wymieniłem cewke od strony przedniej silnika patrzac na przód auta i dalej ten sam problem auto nie pali na 1 gar po 4 minutach jest juz normalnie jak przygasa miga chek control silnik n42 115 km 2002 rok
Opublikowano
Pierwszy cylinder to ten od rozrządu,od chłodnicy,zamień cewkę z pierwszego na drugi cylinder i sprawdź czy na drugim nie ginie zapłon,jeżeli tak to wiadomo,że to cewka.
Opublikowano
dziwne zamieniłem 1 cewkę z 2 i teraz mam to samo ale misfire cyl 4 co jest grane
Opublikowano
bład wykasowałem odpaliłem auto chodzo normalnie jak odpinam cewki to po odpieciu kazdek jednej ato przygasa mierówno pracuje czyli sa dobre ale problem tkwi w tym jak auto jest zimne zobacze jutro jakibład wyskoczy teraz zamieniłem 4 z 1