Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie :)

Dość długo nie używałem autka więc nie mogłem stwierdzić tego wcześniej. Wczoraj po raz pierwszy zostawiłem ją na mieście i śnieg na nią napadał. Z lenistwa tylną szybę chciałem odśnieżyć przez jej ogrzewanie. Niestety włączyło się na chwilę a za jakąś minutę przestało działać pomimo sygnalizacji włączonego. Okazało się że bezpiecznik dosłownie się stopił ale że był jeszcze oryginalny to ok, wymieniłem i bangla. Zwróciłem jednak uwagę na lusterka, prawe grzeje aż miło a lewe nic.....

Czy lusterka są połączone pod układ podgrzewania szyby?

Co może być przyczyną nie działania tylko jednego lusterka?

Z góry dzięki za jakieś informację :)

Opublikowano
Grzanie lusterek jest niezależne od tylnej szyby, grzeją jak jest włączone ogrzewanie. Prawe jest połączone z lewym, czyli jeżeli nie grzeje jedno to albo przewody albo wkład.
pozdrawiam Bartek
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Może w 740 jest inaczej, ale w 735 jest tak jak Smutny740 przewidywał. Lusterka, podgrzewanie przedniej szyby pod wycieraczkami jest podłączone pod ten sam klawisz co grzanie tylnej szyby. Jeśli chodzi o bezpiecznik pod tylnym fotelem, to dość popularne zjawisko usterki ogrzewania tylnej szyby.
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!