Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam taki problem, że gdy ruszam to potrafi mi wyskoczyć 1 bieg robi mi się to bardzo rzadko ale jednak i tu moje pytanie czy jest to ewidentnie wina skrzyni czy może czegoś innego ( uszkodzonych poduszek silnika skrzyni, wybieraka) Dodam że pozostałe biegi chodzą perfekcyjnie bez zgrzytów i innych problemów THX za wszystkie odpowiedzi
Opublikowano

miałem to samo ....męczyłem się z tym 3 lata. Bieg wyskakiwał mi relatywnie bardzo często.

Wrzucaj 1-kę z 2-ki nie będzie tak wyskakiwać ...ale też niekiedy wyskoczy.

Żadne tam wodziki sriki, zapadki itp. ....zryty jest synchronizator biegu pierwszego i pewnie koło biegu pierwszego też już do śmieci.

Szukałem sam czy nie naprawiać tej skrzyni, ale każdy skrzyniarz olewał takie coś i radził żeby kupić używkę. Nowe koło 1-go biegu to 800zł (!) ....więc sorry Batory ;)

Kupiłem skrzynie za 300zł i działa pięknie.

Żałuje tylko że jak cymbał tyle się męczyłem :)

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź pewnie zrobię podobnie ale chwilowo mam inne wydatki na mojego "traktorka" przewody hamulcowe metalowe i akumulator bo chyba padł. I tu mam pytanko bo widzę że masz podobny motorek jaki akumulator masz w swoim bo stoję przed decyzją jaki wybrać realoem pokazuje, że jakaś mała pojemność bo tylko 65Ah, a na stronie bosha jest 80Ah a nawet 100Ah. No i nie wiem czy kupić większy czy mniejszy bo jak za mały to będzie problem na mrozach jak za duży to będzie ciągle niedoładowany.