Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ja ostatnio regenerowałem tył do e32 750, wyszło mnie 100 PLN od sztuki, firma z Mielca ogłasza się na allegro, bardzo dobra robota.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

witam

ja mam tłoczek do bmw e34 520 i 24v 94rok .ostatnio wymieniłem tylnie zaciski na firme lauber za 160 i 250 zl za sztuke (INTERCARS) ,przy czym jeden zacisk im oddalem do regeneracji bezpowrotnie i dostalem 90 zl zwrotu kaucji. A jednego zacisku mi nie przyjeli bo go troche tarczą sciałem przy odpowietrzniku i dlatego jeden zacisk mi został i on jest sprawny ,nic nie cieknie tłoczek jest jak nowy w cześci pracujacej , a w cześci która dociska klocek wiadomo troche rdzy jest.

jakbys go sobie oczyścił to bys był zadowolony .mogę oddac cały zacisk za 20 zł + przesyłka .

Zacisk przed wymiana był sprawny ,tylko odpowietrznik byl ukrecony i nie mogłem zacisku odpowietrzyc przy wymianie płynu.

Na zregenerowanych zaciskach zrobiłem juz 500km i jest ok, plyn nie wycieka auto dobrze hamuje.

pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli zaciski nie mają wżerów ( tzw. raka),można wymienić "bebechy" i wszystko będzie Ok.

Ale jeśli będą wżery w zacisku - nic nie pomoże,żadna regeneracja.

Opublikowano
Jeśli był porządnie zardzewiały to szlif nic nie da bo są wżery i płyn będzie Ci uciekał tak czy siak :] Najlepiej popatrz po szrotach, ja ostatnio kupiłem za 50 zł cały zacisk lewy tył, który jeszcze sporo pohula :]

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534