Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam,czy ma sens zwykly wylacznik zamienic na ten z liteka A,czy ten zabiega ma pomoze?,jakies inne zmiany sa konieczne? Edytowane przez erikson
Opublikowano
Witam...Nie ma sensu zmieniac bo w Pl jezdzi sie stale na swiatlach a automatyczne wlaczanie swiatel dziala wtedy gdy robi sie ciemno i swiatla automatycznie sie wlaczaja...
Opublikowano

Oczywiście że ma sens...

Ustawiasz sobie w NCS Expert światła dzienne, przełącznik dajesz na A i już nigdy się do niego nie dotykasz...

Póki jest jasno to auto ma ciągle włączone światła dzienne (długie na 18%) a gdy robi się ciemno automatycznie przełączy na ksenon...

Opublikowano
Oczywiście że ma sens...

Ustawiasz sobie w NCS Expert światła dzienne, przełącznik dajesz na A i już nigdy się do niego nie dotykasz...

Póki jest jasno to auto ma ciągle włączone światła dzienne (długie na 18%) a gdy robi się ciemno automatycznie przełączy na ksenon...

Gdzie to się ustawia?

Opublikowano
Do tego potrzebny jest interfejs i INPA (w skład której wchodzi program NCS Expert którym kodujesz sobie właśnie w ten sposób światła)
Opublikowano
nie wiem jak x5, ale w x3 w automatycznym trybie pracy działają też skrętne, w normalnym nie skręcają
Opublikowano
zastanawiam sie czy oby samo dolozenie wlacznika cos by pomoglo,czy wtedy elektronika by poprawnie wspolpracowala ze soba.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ! Ja u siebie mam tak przeprogramowane ,ze przelacznik jest na zero i swieca dzienne swiata ( iles tam procent dlugich ). Jak jest deszcz lub sniezyca wlaczam normalnie swiatla mijania a trybu A z ciekawosci uzywam jak jest ciemno ( mniej razy trzeba porzekrecic przelacznik ) Pozdrawiam wszystkich
  • 1 rok później...
Opublikowano
ponawiam pytanie- dokładał ktos automat do wersji bez?
Opublikowano

juz gdzies poczytałem,należy podmienić czujnik deszczu na deszczu/zmierzchy ,wymienić moduł sterujący lcm i wymienić włącznik na desce,jak dla mnie zawiele zachodu i odpuszczam.

http://e38e39.pl/zrob-sam-elektryka/zmiana-sensora-deszczu-rs-na-sensor-deszczu-zmierzchu-rls-t87.html

Opublikowano
ponawiam pytanie- dokładał ktos automat do wersji bez?

ja dołożyłem sobie przełącznik z A do mojej wersji (bez).

W pozycji A normalnie światła są zawsze włączone.

Z braku czasu nie rozwiązałem jeszcze tego problemu.

juz gdzies poczytałem,należy podmienić czujnik deszczu na deszczu/zmierzchy ,wymienić moduł sterujący lcm i wymienić włącznik na desce,jak dla mnie zawiele zachodu i odpuszczam.

http://e38e39.pl/zrob-sam-elektryka/zmiana-sensora-deszczu-rs-na-sensor-deszczu-zmierzchu-rls-t87.html

Update: już widzę z linka co trzeba zrobić. Dzięki kolego erikson.