Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj podczas jazdy nowym X3 184KM dowiedziałem się, że:

1. nie będzie silnika 2.0d o mocy 204 KM (podwójne turbo),

2. silnik 3.0d będzie dostępny z mocą 258KM w drugiej połowie roku - wyjściowo o ok 20% droższy od 2.0d:(

3. gdybym teraz zamówił X3 to odbiór jest w sierpniu/wrześniu :shock: - dlatego też nie liczyłbym na jakieś wielkie rabaty ze strony salonów - podobno 90% produkcji łykają USA i Chiny....

4. jak dla mnie auto urosło, moment obrotowy lepszy ale to ciągle nie to.....

Opublikowano
Dzisiaj podczas jazdy nowym X3 184KM dowiedziałem się, że:

1. nie będzie silnika 2.0d o mocy 204 KM (podwójne turbo),

To samo mi powiedzieli w Smorawińskim

2. silnik 3.0d będzie dostępny z mocą 258KM w drugiej połowie roku - wyjściowo o ok 20% droższy od 2.0d:(

Cenę już sobie oszacowaliśmy, a jeśli chodzi o termin to nawet w oficjalnym katalogu piszą o II kw. 2011, a u Smorawińskiego mi powiedzieli, że marzec/kwiecień powinien być ten motor.

3. gdybym teraz zamówił X3 to odbiór jest w sierpniu/wrześniu :shock: - dlatego też nie liczyłbym na jakieś wielkie rabaty ze strony salonów - podobno 90% produkcji łykają USA i Chiny....

Tak - terminy oczekiwania to pół roku, ale pamiętaj, że polscy dealerzy muszą zarobić sami na siebie i to, ze Amerykanie zrobili dużo zamówień nie ma tutaj żadnego znaczenia.

4. jak dla mnie auto urosło, moment obrotowy lepszy ale to ciągle nie to.....

Chodzi Ci o osiągi czy o jakość/wykończenie/gabaryt?

Opublikowano
Z tym odbiorem we wrześniu to nie przesadzajmy, nie można wierzyć we wszystko co mówią:) Będę jutro auto zamawiał - auto do produkcji w marcu, odbiór maj. Oczywiście być może to będzie zamawiane z puli aut już zamówionych przez dealera. W każdym bądź razie rozesłałem dziś rano zapytania do dealerów w całej Polsce podając że auto chciałbym odebrać w maju. Nie było ani jednej informacji, że nie da rady z zamówieniem przy odbiorze w tym terminie. Rabaty jakie mi zaoferowano wahają się od 2,5% do 7%. Z tego co słyszałem BMW Polska narzuciła dealerom maksymalny rabat na X3 właśnie 7%. Tylko w Poznaniu u Smorawnskiego słyszałem tekst o 6 miesiącach....
Opublikowano

A co do ceny 30d to ma być znana na dniach i będzie już można niedługo auto zamawiać. Strasznie sprzeczne informacje są podawane.... :?:

I jeszcze jedna informacja. Jeden z dealerów zaproponował mi aby dołożył do swojej konfiguracji zmienny sportowy układ kierowniczy (koszt 816 zł), ponoć bardzo fajna sprawa. Chciałem to wcześniej dołożyć ale w konfiguratorze jest błąd i pozwala dodać wyłącznie ze sportowym zawieszeniem. A to nie prawda:)

Opublikowano
Do Insane: chodzi mi o osiągi - jakośc i gabaryty mile mnie zaskoczyły, jednak przyspieszanie tym samochodem powinno być lepsze - być może moja ocena wynika z faktu, że mam X3 E83 z silnikiem 177Km w manulau i być może zbyt wiele oczekiwałem od w sumie tego samego motoru w automacie.....
Opublikowano
No ja też mam 177KM i to w lekkim e91 więc mi trochę to F25 zamulało... Tak czy owak zrobiwszy solidny rekonesans rynku - nie ma alternatywy w tej klasie za te pieniądze dla tego auta więc nie ma co się roztkliwiać tylko trzeba zamawiać :D
Opublikowano
Czekam na ceny 3.0D - gdyby ktoś wiedział wcześniej proszę o info....... Przypuszczam, że będą porównywalne z Q5 3.0TDI lub GLK 350 CDI....
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
na mototok'u jest info że będzie wersja x3 35d z mocą 313KM i 630nM przy spalaniu 6,1l !!! to będzie dopiero jeździdło